Muzica columbiană a dominat, joi, gala Grammy Latinos, Karol G primind premiul pentru "cel mai bun album al anului", fără a mai vorbi de triumful compatrioatei sale Shakira datorită colaborării cu DJ-ul argentinian Bizarrap.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia, organizată pentru prima dată în afara Statelor Unite, recompensează cele mai bune albume, cântece şi artişti în limba spaniolă sau portugheză.

Cântăreaţa Karol G, în vârstă de 32 de ani, a primit cel mai râvnit gramofon: pentru "cel mai bun album", dar şi pentru "cel mai bun album de muzică urbană" pentru 'Maŕ±ana serࡠbonito' şi cea mai bună interpretare urbană pentru 'Tqg', pe care o interpretează împreună cu Shakira.

"A primi (premiul pentru) Albumul anului este atât de minunat", a declarat entuziasmată Karol G, acceptând cu entuziasm cel mai prestigios trofeu al serii.

Triumful lui Karol G confirmă importanţa tot mai mare a reggaetonului. Acest gen muzical, care a apărut în anii '90, nu a fost onorat la Latin Grammy decât din 2020.

De asemenea, Shakira a urcat de trei ori pe scena de la Palacio de Congresos din capitala andaluză pentru a primi trei premii. Două dintre acestea au fost datorită colaborării sale cu DJ-ul argentinian Bizarrap, pentru piesa lor "Bzrp Music Sessions, Vol. 53", care a recompensat "cel mai bun cântec al anului" şi "cel mai bun cântec pop".

Piesa a fost ascultată de aproape 1,5 miliarde de ori pe Spotify şi YouTube, iar vedeta columbiană a spus că a fost "o mare uşurare" după despărţirea de fostul fotbalist Gerard Piqué.

"A fost multă muncă în spatele acestei melodii, 'Shaki' a reuşit să exprime ceea ce simte şi acesta este cel mai important lucru", a declarat compozitorul DJ Bizarrap, care, la 25 de ani, este cel mai ascultat artist argentinian din lume.

Shakira a dedicat trofeele "publicului său latin" şi "fiilor săi Milan şi Sasha", pe care îi are cu Piqué, şi cărora le-a promis că va fi "fericită".

Pentru cântăreaţa columbiană, aceste victorii sunt binevenite, în condiţiile în care procesul său pentru presupusa fraudă fiscală urmează să înceapă luni la Barcelona. Ea este acuzată că a folosit societăţi cu sediul în paradisuri fiscale pentru a evita să-şi plătească impozitul integral în 2018. Cântăreaţa ar putea să primească mai mult de opt ani de închisoare şi o amendă de aproximativ 24 de milioane de euro.

Pe lângă Shakira şi Karol G, compatrioţii lor Juanes, Carlos Vives şi grupul Monsieur Periné au câştigat mai multe premii Grammy.

În timp ce premiile Grammy sunt premiile industriei muzicale americane, Grammy Latinos recompensează din anul 2000 cele mai bune albume, cântece sau artişti în limba spaniolă sau portugheză.

Însă aceasta a fost prima dată când ceremonia anuală, aflată la cea de-a 24-a ediţie, a avut loc în afara Statelor Unite.

Ea are loc în mod tradiţional în Las Vegas, deşi şi alte oraşe americane cu o populaţie mare de latino-americani, cum ar fi Miami, New York şi Houston, au reuşit să o găzduiască.

Startul a fost dat la ora locală 22.30 (21.30 GMT). Dar, conform tradiţiei, înainte a avut loc "Premiere", un preludiu în timpul căruia au fost dezvăluite 46 dintre cele 56 de trofee ale serii.

Artistul care a ridicat cele mai multe premii în timpul "pre-spectacolului" a fost mexicanul Edgar Barrera, care a fost implicat în calitate de compozitor în multe dintre piesele din concurs. Cu treisprezece nominalizări, el a fost cel mai nominalizat în această seară şi a câştigat trei gramofoane, printre care "Producătorul anului" şi "Compozitorul anului".

Artista din Mexic Natalia Lafourcade a câştigat trei premii: înregistrarea anului pentru "De todas las flores", cel mai bun album şi cel mai bun cântec de autor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.