Actorii Colin Firth, Idris Elba, Ruth Wilson, Ben Whishaw şi Bill Nighy se numără între cei peste 3.500 de membri ai industriei britanice de film şi televiziune care cer într-o scrisoare deschisă o mai bună reprezentare a diversităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Semnatarii scrisorii solicită „angajamente strategice” pentru remodelarea peisajului şi îmbunătăţirea reprezentării, scrie Variety.

Între cei care au iniţiat apelul, care vine la o săptămână după unul similar făcut în Statele Unite, se numără Nisha Parti, producătoarea filmului „The Boy with the Topknot”, actriţa şi scenarista Meera Syal, actriţa Indira Varma şi Tanika Gupta, dramaturg.

Grupul a spus despre iniţiativa U.S. Black Film Collective că este una „puternică şi elocventă” şi a adăugat: „Având în vedere că industria filmului şi a televiziunii din Marea Britanie suferă de aceeaşi lipsă de reprezentare a diversităţii, în faţa şi în spatele camerelor, noi, un grup de femei de culoare care lucrează în industrie, transmitem îngrijorări relevante pentru Marea Britanie”, se arată în scrisoare.

În ultimle zile, ea a fost semnată de mai multe personalităţi, între care Michaela Coel, creatoarea „I May Destroy You”, actorul Idris Elba („Luther”), actorul Chiwetel Ejiofor („12 Year a Slave”), regizorul Asif Kapadia („Amy”), actorul Nikesh Patel („Four Weddings and a Funeral”) şi noul preşedinte al BAFTA, Krishnendu Majumdar.

Între „aliaţi”, aşa cum au fost numiţi, se află Sandi Toksvig, Colin Firth, Stephen Graham, Samantha Morton, Bill Nighy, Ruth Wilson, Ben Whishaw, Sue Perkins şi Vicky McClure. Ei solicită industriei un sprijin mai mare pentru producătorii de culoare, să fie mai exigentă şi să îşi extindă viziunea, să gândească neconvenţional când vine vorba despre tinere talente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.