Noua colecţie de primăvară-vară a casei de modă franceze Fragonard, intitulată „Couleurs roumaines”, evidenţiază tradiţiile şi artiştii români, a anunţat ambasadorul Luca Niculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj publicat pe Facebook miercuri, diplomatul român a transmis: „O mare bucurie în această dimineaţă. Celebra casă de modă şi parfumuri Fragonard ne-a invitat pentru avanpremiera colecţiei de primăvară - vară, care se numeşte pur şi simplu «Couleurs roumaines». Şi, într-adevăr, când intri în magazinul de lângă Madeleine, te copleşesc culorile din universul artizanal romănesc. Covoare, perne, haine, obiecte artizanale - totul e făcut ca să scoată în evidentă tradiţiile româneşti şi pe artiştii români. La loc de cinste sunt delicatele obiecte în ceramică alb-albastră de Saschiz, iar numele meşteşugarilor, poveştile lor şi harta României sunt trecute cu multă atenţie”.

El a acontinuat: „Agnes Costa, proprietara mărcii Fragonard, mi-a mărturisit că proiectul a fost posibil si graţie doamnei Andreea Diana Tănăsescu de la asociaţia La blouse roumaine, care a facut legătura cu comunităţile de artizani şi meştesugari. Mulţumiri din partea noastră, vom fi foarte fericiţi să vedem motivele şi culorile din România în această vară, pe străzile Parisului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.