Grupul britanic Coldplay şi-a început, vineri, în Costa Rica primul turneu mondial din 2017, "Music of the Spheres", în faţa unei mulţimi de 40.000 de persoane pe stadionul naţional din San José, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O podea care generează energie atunci când spectatorii sar, biciclete care generează electricitate pentru a alimenta scena şi o promisiune de a dona un copac pentru fiecare bilet vândut sunt elementele prezentate în cadrul turneului considerat de formaţie "ecologic" şi "durabil" pe site-ul oficial. 

Coldplay a explicat pe reţelele de socializare că a ales Costa Rica ca primă etapă a noului său turneu datorită imaginii sale de ţară "verde" şi al modelului său electric, a cărei energie provine din 99,98% din surse regenerabile, conform Institutului de Turism din Costa Rica (ICT).

După Costa Rica, turneul mondial - care cuprinde 57 de date în total - va continua în Republica Dominicană şi Mexic. 

Britanicii au interpretat primul lor cântec "Higher Power" la ora locală 19.45, înainte de a cânta timp de două ore piese precum "Yellow", "The Scientist", "Fix You" şi chiar un cântec tradiţional din Costa Rica.

Solistul Chris Martin a prezentat în avanpremieră "A Sky Full of Stars" şi a cerut publicului - în spaniolă - să închidă telefoanele "pentru a putea profita de un moment intim". 

"Nu există cuvinte pentru a o explica. Lumina, cântecele, vibraţiile bune care se transmit. Adevărul este că a fost un mare concert de debut în final", a spus entuziastă o spectatoare, Carolina Jimenez, 38 de ani. 

Formaţia şi-a suspendat turneele în 2017, timp pentru a găsi mijloace de a-şi reduce amprenta de carbon. 

"Ne aflăm la 50% din obiectivul pe care ne dorim să-l atingem" în materie, a declarat Chris Martin, într-un interviu pentru BBC, anul trecut. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.