Duo-ul austriac alcătuit din clarinetista şi basista Lisa Hofmaninger şi percuţionista Judith Schwarz va prezenta proiectul jazz „Sound Collector” în grădina Green Hours din Bucureşti pe 9 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hofmaninger şi Schwarz au creat un întreg parcurs artistic care le conduce în ţări cu o puternică identitate muzicală, precum Romania, Spania, Ungaria, Turcia şi Malaysia.

Colaborând îndeaproape cu artişti locali, cele două instrumentiste încearcă să redescopere, să înţeleagă şi să reinterpreteze în cheie contemporană tradiţii culturale şi muzicale caracteristice spaţiilor vizitate.

„Dorim să combinăm cele mai variate limbaje muzicale cu propriul nostru stil. Abordăm, în acest fel, tematici care ne preocupă în aceeaşi măsură şi pe noi şi pe partenerii noştri, de la concepţii artistice comune, la subiecte de actualitate şi de cotidian”, spun ele.

Întrerupt de actuala criză pandemică, proiectul „Sound Collector” îşi va relua cursul la Bucureşti. Aici, duo-ul Hofmaninger - Schwarz va colabora cu Ana-Cristina Leonte, cântăreaţă şi compozitoare, laureată a numeroase premii în competiţii naţionale şi internaţionale de jazz.

Leonte este cunoscută şi publicului vienez, în faţa căruia a cântat în câteva rânduri, între altele cu ocazia „Paul Celan Project”, realizat de Institutul Cultural Român în 2010, la RadioKulturhaus din Viena.

Cele trei artiste vor compune împreună o lucrare muzicală ce va fi prezentată ulterior în România şi în Austria, atât online cât şi offline.

Pentru originalitatea sa, duo-ul Hofmaninger - Schwarz a fost selectat în programul #NASOM – New Austrian Sound of Music, prin care sunt promovate tinerele talente muzicale austriece.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti pot fi cumpărate de pe bilet.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.