Cirque du Soleil a anunţat, miercuri, reluarea din această vară, în Statele Unite, a patru dintre spectacolele sale emblematice, întrerupte mai mult de un an din cauza pandemiei, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolele "Mystere" şi "O" vor fi reluate în Las Vegas începând din 28 iunie, respectiv 1 iulie, urmat de "Kooza" la Punta Cana, în Republica Dominicană, pe 25 noiembrie, şi de "Luzia" la Londra, pe 12 ianuarie, a indicat trupa de artişti într-un comunicat. 

"Este momentul pe care îl aşteptam cu toţii", a declarat Daniel Lamarre, PDG al Grupului Cirque du Soleil. "Aproape 400 de zile s-au scurs de la oprirea forţată a activităţilor noastre şi aşteptam revenirea pe scenă cu nerăbdare". 

Înfiinţată în Québec în 1984, trupa de saltimbanci a fost nevoită să anuleze, în martie 2020, 44 de producţii în patru colţuri ale lumii din cauza pandemiei de coronavirus, determinând ca 4.679 de acrobaţi şi tehnicieni să intre în şomaj tehnic, adică 95% dintre angajaţi. 

Majoritatea au fost concediaţi în iunie, atunci când grupul a solicitat protecţia tribunalelor pentru a evita falimentul.                

Compania a fost cumpărată în toamnă de fondul canadian Catalyst.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.