Premierul Dacian Cioloş a afirmat, miercuri, la Digi Fm, întrebat de la ce vine primul său prenume, că pe acesta l-a ales tatăl său, precizând că i-a mulţumit totdeauna pentru că l-a pus ”în rezonanţă cu rădăcina spiritului românesc, care e în Dacia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacian, aici ar fi trebuit să-l întrebaţi pe taică-miu, care din păcate nu mai e printre noi, pentru că el a luat decizia asta, dar i-am mulţumit totdeauna pentru numele acesta, pentru că m-a pus în rezonanţă cu rădăcina spiritului românesc, care e acolo,îin Dacia”, a explicat premierul Dacian Ciolos.

Prim-ministrul povestea la începutul lunii noiembrie, într-un interviu la radiolul public, că al doilea prenume, Julien, l-a ales mama sa după ce a citit cartea ”Roşu şi negru” de Stendhal şi a marcat-o personajul Julien Sorel, precizând că prenumele de Dacian a fost dorinţa tatălui său care, de altfel, a înregistrat naşterea la starea civilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.