Cinema „Elvire Popesco” îşi va relua sâmbătă activitatea cu publicul, iar filmul clasic „Les Parapluies de Cherbourg”, cu Catherine Deneuve în rol principal, va deschide programul în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sala de cinema de la Institutul Francez din Bucureşti a fost închisă timp de trei luni din cauza crizei sanitare. 

Într-un anunţ publicat pe Facebook, se arată: „Sâmbătă, 13 iunie, la exact trei luni după închiderea temporară a cinematografului, reluăm proiecţiile în curtea Institutului Francez. Vă propunem câte un film în fiecare seară, după lăsarea întunericului, şi începem, cum altfel, cu o selecţie variată de filme franceze”.

Filmul care va marca redeschiderea programului este „Umbrelele din Cherbourg/ Les Parapluies de Cherbourg”, musical clasic semnat de Jacques Demy şi recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 1964.

Catherine Deneuve, în vârstă de doar 20 de ani, se afla la primul rol major din carieră. Din distribuţie mai fac parte Nino Castelnuovo şi Anne Vernon.

Biletele pentru proiecţia care va începe la ora 21.00 pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro şi preţul unui tichet este de 20 de lei.

Mediatecile Institutului Francez din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara vor fi redeschise progresiv, începând cu 15 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.