Cineastul american Tim Burton va filma în mai multe zone din România serialul „The Addams Family”, o producţie MGM Television şi Netflix.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie 2020, a fost anunţat că Burton, nominalizat la Oscar pentru „Corpse Bride” şi „Frankenweenie”, pregăteşte un serial live-action „Familia Addams/ Addams Family”, dezvoltat de MGM Television.

Scenariul va fi scris de Alfred Gough şi Miles Millar, creatorii „Into the Badlands”, care vor fi coordonatori şi producători executivi, iar Tim Burton va regiza şi va fi producător executiv. 

Acesta va fi unul dintre puţinele seriale din cariera lui Burton, cunoscut pentru filme ca „Edward Scissorhands”, „Batman”, „Batman Returns”, „Ed Wood” şi „Mars Attacks”. El a mai regizat episoade din „Alfred Hitchcock Presents” şi a fost producător executiv al serialului animat „Beetlejuice”.

„The Addams Family” a început sub formă de bandă desenată, creată de Charles Addams. A fost subiectul mai multor adaptări pentru televiziune, de-a lungul anilor, cel mai popular serial fiind producţia ABC difuzată între anii 1964 şi 1966, cu John Astin şi Carolyn Jones în rolurile principale. Au existat şi două seriale animate, iar în anii 1990, serialul live-action „The New Addams Family”.

Cât priveşte lungmetrajele, cel lansat în 1991, semnat de Barry Sonnenfeld, a generat încasări de aproximativ 200 de milioane de dolari şi a fost urmat de „Addams Family Values”, în 1993. În aceste filme au jucat Raul Julia, Anjelica Huston, Christopher Lloyd, Christina Ricci şi Jimmy Workman.

Cel mai recent, în 2019, MGM a lansat o animaţie generată de computer, pentru care şi-au împrumutat vocile, între alţii, Oscar Isaac şi Charlize Theron.

Serialul, pentru care nu a fost încă anunţată distribuţia, va fi filmat la studiourile Buftea şi în ţară, potrivit urban.ro, care a anunţat că cineastul s-a aflat recent la Castelul Bran şi Castelul Peleş, în prospecţie.

În 2016, Burton a venit în România pentru a-i face o surpriză actorului Johnny Depp şi a vizitat Castelul Bran alături de starul hollywoodian şi de colegii lui din trupa The Hollywood Vampires, care au fost în aceeaşi zi şi la Castelul Peleş, înainte de a susţine un concert la Bucureşti.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.