Cineastul canadian Paul Haggis, premiat cu Oscar, a fost declarat, joi, de un tribunal civil din New York, responsabil de viol asupra unei agente de publicitate în 2013, căreia va trebui să-i plătească 7,5 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizorul filmului "Crash"şi scenaristul "Million Dollar Baby" şi "Casino Royale", în vârstă de 69 de ani, a fost judecat de juraţi la Curtea Supremă din New York, într-un proces care a început la 19 octombrie. El este acuzat din decembrie 2017 de o agentă de publicitate, Haleigh Breest, care a lucrat în cinematografie, că a violat-o în ianuarie 2013, pe când avea 26 de ani. 

În plin val MeToo, cineastul a fost vizat de acuzaţii de agresiune sexuală de trei femei. Dar apare în faţa tribunalului din New York doar pentru fapte denunţate de Haleigh Breest.

În timpul procesului civil, avocaţii regizorului au sugerat miercuri în faţa juraţilor de la tribunalul din New York că plângerea lui Haleigh Breest a fost ghidată de Biserica Scientologică, de care Paul Haggis s-a despărţit şi pe care a criticat-o. O ipoteză negată de avocaţii reclamantei.

În plângerea sa, Haleigh Breest a spus că în seara zilei de 31 ianuarie 2013, după o proiecţie de film în Manhattan, regizorul a insistat să vină să bea ceva la el acasă, atunci când ea a spus că preferă să iasă într-un bar. Odată ajuns în apartament, Paul Haggis i-a făcut multe avansuri, înainte de a o forţa să facă sex oral şi apoi de a o viola.

Paul Haggis, născut pe 10 martie 1953, în Ontario, este scenarist şi producător. În 2006, a fost recompensat cu două trofee Oscar pentru "Crash", în calitate de scenarist şi producător, dar şi cu un premiu BAFTA. A  mai fost nominalizat la Oscar pentru scenariile "Million Dollar Baby" (2004) şi "Letters from Iwo Jima" (2006). A fost premiat cu Emmy pentru "Thirtysomething" (1987) şi, la Veneţia, cu Signis Award, pentru filmului "In the Valley of Elah" (2007) pe care l-a şi regizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.