Cineastul mexican Alfonso Cuarón, premiat cu Oscar pentru „Gravity” şi „Roma”, susţine că lucrătorii casnici, disponibilizaţi în contextul pandemiei, trebuie plătiţi în continuare, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este responsabilitatea noastră, ca angajatori, să plătim salariile lor în aceste vremuri incerte”, şi-a arătat Cuarón susţinerea faţă de apelurile venite din partea acestei bresle.

În cel mai recent film al lui, „Roma” (2018), Cuarón a pus în centru îngrijitoarele din America Latină. 

Cei mai mulţi dintre cei 2,3 milioane de lucrători casnici din Mexic au rămas fără salarii din cauza pandemiei de Covid-19. Angajatorii le-au cerut să nu mai vină la lucru pentru a-şi proteja familiile, dar nu au continuat să îi plătească, spun sindicatele.

„Obiectivul acestei campanii este să amintim cât de important este să avem grijă de cei care se îngrijesc de noi şi respectul pe care aceşti lucrători îl merită”, a spus cineastul în vârstă de 58 de ani.

Mexic, ţară cu peste 126 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 74.500 de contaminări cu noul coronavirus şi mai mult de 8.100 de decese.

Luna aceasta, oficialii din sistemul de sănătate au spus că ţara a atins vârful epidemiei.

În timp ce cadrele medicale din majoritatea ţărilor sunt lăudate pentru munca depusă, în Mexic au fost înregistrate zeci de atacuri la adresa lor. Asistentele medicale au fost principala ţintă, au spus autorităţile. Până la finalul lunii aprilie au fost semnalate 47 de atacuri, iar autorităţile susţin că numărul acestora este în realitate mai mare. 

Asistentelor nu le-a fost permis să urce în autobuze, iar medici au fost agresaţi de rudele pacienţilor cu Covid-19, se numără între incidentele semnalate pe reţelele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.