Cineastul japonez Kore-eda Hirokazu, premiat cu Palme d’Or pentru lungmetrajul „Shoplifters”, dezvoltă mai multe proiecte pentru Netflix, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, el dezvoltă un lungmetraj cu buget important, pe care îl va regiza, şi un serial-dramă, pentru care va fi showrunner şi pentru care va regiza câteva episoade.

Kore-eda a dezvăluit miercuri câteva lucruri din aranjamentul său cu platforma de streaming într-o înregistrare video pentru Netflix Japan Festival 2021. El a spus că cele două proiecte sunt diferite faţă de ce a creat el până în prezent.

„Trebuie să mai aşteptaţi puţin înainte ca ele să fie gata şi să vă fie livrate. Am încorporat diferite elemente din filme şi încerc să creez lucrări interesante. (...) Probabil că amploarea noului film va fi diferită de cea a filmelor pe care le-am făcut înainte. La fel, serialul nu ar fi realizat dacă nu colaboram cu Netflix”, a declarat el. 

Kore-eda a mai dezvăluit că pentru serial va lucra cu regizori tineri. 

Marţi, serviciul de streaming a anunţat că adăugă 50 de noi titluri de conţinut japonez celor 90 deja disponibile. În special, plănuieşte să îşi extindă poziţia în lungmetrajul japonez.

Kore-eda Hirokazu a devenit, în 2018, primul regizor japonez în 21 de ani care a câştigat principalul trofeu la Cannes, cu Shoplifters”, care a fost apoi nominalizat la Oscar.

În prezent, el se află în post-producţie cu drama „Broker”, primul său film în limba coreeană. Din distribuţie fac parte Song Kang-ho („Parasite”), Gang Dong-wan („Peninsula”) şi Bae Doona („The Host”, „Cloud Atlas”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.