Cineastul mexican Guillermo del Toro a fost celebrat cu mariachi şi o paradă cu o replică uriaşă a statuetei Oscar, organizată de fani în oraşul său natal, Guadajalara, duminică, după ce acesta a câştigat două premii ale Academiei Americane de Film, la categoriile „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun film”, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fanii au sărbătorit şi succesul lungmetrajului „The Shape of Water”, regizat de Guillermo del Toro, care a primit, duminică noapte, cele mai multe trofee la gala premiilor Oscar de la Los Angeles, filmul fiind recompensat de Academia Americană de Film cu patru premii.

Pelicula, cu Sally Hawkins în rol principal, a fost premiată la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cea mai bună scenografie” şi „cea mai bună coloană sonoră” (Alexandre Desplat).

„Ole, ole ole ole! Toro, Toro!" au strigat mai mulţi fani la Glorieta de la Minerva, o fântână renumită din Guadalajara, oraşul în care a crescut Guillermo del Toro.

La un centru comercial din oraş, o trupă de mariachi i-au primit cu serenade pe invitaţii care au urmărit acolo ceremonia Oscar.

„Este un monstru în cinematografie. Merită din plin aceste premii. Sunt foarte fericit să îl văd pe Guillermo triumfând, ridicând acea statuetă. Nu s-ar fi putut întâmpla într-un moment mai bun. Cred că aceasta este cea mai bună lucrare a lui de până acum”, a spus Cesar Cosio, un DJ şi un prieten vechi al cineastului, care a crescut în acelaşi cartier cu acesta.

La Glorieta de la Minerva, un panou care îl înfăţişa pe del Toro a fost alăturat replicii statuetei Oscar. Fanii au organizat o paradă în jurul acesteia, pe ritmurile melodiei „Cielito Lindo”.

Născut pe 9 octombrie 1964, în Guadalajara (Mexic), Guillermo del Toro este scenarist şi regizor. A mai fost nominalizat la premiile Oscar pentru „El laberinto del fauno” (2006), film care a participat şi în competiţia pentru Palme d'Or, pentru care a primit un premiu BAFTA, pentru cel mai bun film într-o limbă străină, şi un Goya, pentru scenariu. La Cannes, el a fost premiat pentru „Cronos” (1993), iar în 2017, filmul său „The Shape of Water” a primit două trofee la Festivalul de la Veneţia, inclusiv Leul de Aur. Anul acesta „The Shape of Water” i-a adus şi un Glob de Aur şi un premiu BAFTA, pentru cel mai bun regizor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.