Soprana Angela Gheorghiu a scris că se simte onorată să facă parte din viaţa artistică a lui Franco Zeffirelli, cineastul, scenaristul şi producătorul care a împlinit marţi 96 de ani, făcându-i o reverenţă maestrului italian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a scris pe Facebook: "La mulţi ani, marelui Franco Zeffirelli, unicul Maestru îndrăgostit de artă în general, şi de operă, teatru şi film în special, care respectă creaţiile scriitorilor, ale compozitorilor şi artiştii de mare performanţă... Sunt onorată să fac parte din viaţa artistică a lui Franco!". 

"Franco, te iubesc ca întotdeauna. A ta, Angela", a încheiat soprana. 

Angela Gheorghiu l-a cunoscut pe regizorul Franco Zeffirelli la producţia "Carmen" de la Metropolitan Opera House, în 1995. De atunci, au realizat spectacole pe cele mai mari scene ale lumii: Metropolitan în New York, Royal Opera House-Covent Garden din Londra, Opera din Viena, Scala din Milano, Operele din Los Angeles şi Roma. 

Cei doi au lucrat împreună la „Traviata”, „Turandot”, „I Pagliacci”, „La Boheme”, „Carmen”, printre altele. 

Franco Zeffirelli, născut pe 12 februarie 1923, este un regizor, scenarist şi producător italian de film, televiziune şi operă, ale cărui creaţii cinematografice au devenit pelicule clasice ale celei de-a şaptea arte. În 1968, a regizat filmul ”Romeo şi Julieta”, care i-a adus prima nominalizare la Oscar, iar filmul său din 1967 ”Îmblânzirea scorpiei”, cu Elizabeth Taylor şi Richard Barton” în distribuţie, este una dintre cele mai cunoscute adaptări cinematografice ale piesei de teatru omonime scrise de William Shakespeare. Miniseria de televiziune ”Iisus din Nazareth” (1977) a întrunit aprecieri unanime din partea criticilor şi este difuzată în mod constant, de Paşte, în multe ţări din lume. A primit a doua nominalizare la Oscar, în 1983, pentru scenografia şi decorurile filmului ”La Traviata”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.