Cineastul francez Eugène Green, originar din Statele Unite, a fost exclus din Festivalul de Film de la San Sebastián, după ce a refuzat să poarte corect masca sanitară în timpul proiecţiei filmului său „Atarrabi et Mikelats”, inclus în competiţia Zinemira.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a refuzat, de cinci ori, cererile reprezentanţilor festivalului de a purta masca în mod corect, peste gură şi nas, lui Green i-a fost cerut să plece şi i-a fost revocat statutul de invitat al festivalului.

Poliţia locală a fost sesizată, a fost depusă o plângere civilă, astfel că el ar putea fi amendat.

Incidentul „neplăcut” a avut loc în seara de 23 septembrie, la cinematograful Principe 9, au transmis organizatorii într-un comunicat. 

„Festivalul i-a suspendat acreditarea lui Eugène Green, care şi-a pierdut statutul de invitat al festivalului, pentru lipsa de respect faţă de măsurile convenite cu autorităţile sanitare şi faţă de echipa festivalului şi pentru că a pus în pericol sănătatea spectatorilor şi a echipei filmului în timpul şi după proiecţie”.

Sesiunea de întrebări şi răspunsuri a avut loc cu actorii Lukas Hiriart şi Saia Hiriart.

Înainte de debutul festivalului, a fost întocmit un document de 200 de pagini în care sunt detaliate măsurile, la care au fost adăugate 200 de protocoale pentru eveniment.

Toţi invitaţii au fost nevoiţi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere şi să se angajeze că vor respecta regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la San Sebastián se va încheia sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.