Cineastul Bertrad Blier, care a realizat "Les Valseuses", "Bufet rece/ Buffet froid" şi "Tenue de soirée", va lucra din nou cu Gérard Depardieu în "Convoi exceptionnel", a anunţat joi producătorul Curiosa Films.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nonconformistul cinematografiei franceze filmează pelicula în Belgia până pe 29 martie. Actorul Christian Clavier se va regăsi de asemenea pe afiş. Filmul povesteşte o relaţie în aparenţă banală dintre doi barbaţi.

Cineastul Bertrand Blier, în vârstă de 78 de ani, a ales pentru lungmetrajul său pe unul dintre actorii săi preferaţi, Depardieu, cu care a filmat "Pregătiţi-vă batistele!/ Préparez vos mouchoirs" (1978), film care a primit Oscar pentru “cel mai bun film strain” în 1979, şi  "Mulţumesc, viaţa mea/ Merci la vie" (1991).

Bertrand Blier este regizor, scenarist francez, care s-a născut pe 14 martie 1939 la Boulogne-Billancourt. Filmul său "Les Valseuses" (1974), cu Gérard Depardieu, Patrick Dewaere şi Miou Miou, a fost cel care l-a propulsat în lumea filmului. Cel mai recent film al lui Bertrand Blier, "Clinchetul cuburilor de gheaţă/ Le bruit des glaçons", cu Jean Dujardin şi Albert Dupontel în rolurile principale, a fost lansat în 2010.

Gérard Depardieu, născut pe 27 decembrie 1948, este unul dintre cei mai talentaţi şi mai cunoscuţi actori francezi pe plan mondial. A primit o nominalizare la Oscar în 1991 pentru rolul din ”Cyrano de Bergerac” şi a câştigat Globul de Aur pentru rolul din comedia ”Cartea verde”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.