Regizorul, actorul şi producătorul american John Landis, cunoscut pentru lungmetraje ca „The Blues Brothers”, „Into the Night” şi „Coming to America”, seriale precum „Dream On” şi „Weird Science”, dar şi pentru videoclipuri pentru piese Michael Jackson şi Paul McCartney, va fi recompensat anul acesta cu premiul pentru întreaga activitate la Festivalul de Film de la Locarno.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La cea de-a 74-a ediţie a festivalului, care va avea loc între 4 şi 14 august, Landis va primi trofeul Pardo d’onore.

Premiul îi va fi înmânat în ultima zi a ediţiei, înainte ca el să susţină o conferinţă cu public.

În cariera sa de aproximativ cinci decenii, Landis a abordat diverse genuri, de la comedie şi satiră la filme devenite cult în anii 1980 şi 1990 „An American Werewolf in London”, pe care l-a regizat, i-a atras atenţia lui Michael Jackson, care l-a angajat pe John Landis să regizeze videoclipul „Thriller” (1983).

Pentru a marca evenimentul, la Locarno FF vor fi proiectate trei dintre filmele lui Landis: „National Lampoon’s Animal House”, „Trading Places” şi „Innocent Blood”.

În trecut, trofeul a fost primit de cineaşti ca Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Jean-Luc Godard, Werner Herzog şi Agnès Varda.

Directorul artistic al festivalului, Giona A Nazzaro, l-a numit pe Landis „un adevărat geniu american”, care a reuşit să combine horror-ul şi comedia, musicalul şi filmul noir „într-un fel nevaivăzut”.

John Landis va fi prezent la festival alături de soţia lui, designerul de costume Deborah Nadoolman Landis („Raiders of the Lost Ark”), profesor la UCLA, care va susţine un masterclass pentru public.

Ediţia de anul acesta a festivalului va avea loc cu prezenţă fizică, în conformitate cu măsurile oficiale impuse în contextul pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.