Regizorul Christopher Nolan, care a oferit Warner Bros. mai multe producţii de succes, şi-a arătat nemulţumirea legat de decizia companiei de a lansa anul viitor filmele, simultan, în cinematografe şi prin serviciul de streaming al HBO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat ET Online, Nolan a spus: „Există o controversă în jurul acestui lucru, pentru că nu au spus nimănui. Este foarte, foarte, foarte, foarte încurcat”.

El a caracterizat strategia Warner Bros. pentru anul viitor drept o tactică de vânzare. „Cineaştii şi actorii, care au oferit multe pentru aceste proiecte, meritau să fie consultaţi legat de ce urma să se întâmple cu munca lor”, a mai spus el.

„Tenet” al lui Nolan este cea mai recentă producţie importantă Warner Bros. care a fost lansată în cinematografe. Thrillerul, care a avut un buget de producţie de 200 de milioane de dolari, a generat în trei luni încasări de 57 de milioane de dolari, la nivel nord-american, şi de 300 de milioane de dolari, internaţional.

Nolan a mai realizat pentru companie filme ca „Dunkirk”, trilogia „The Dark Knight”, „Inception”, „Interstellar” şi „Insomnia”.

Într-un comunicat transmis The Hollywood Reporter, cineastul a spus: „Unii dintre cei mai mari cineaşti şi actori din industria noastră au mers la culcare cu o noapte înainte gândindu-se că lucrează pentru cel mai bun studio de film şi s-au trezit să afle că lucrează pentru cel mai prost serviciu de streaming”.

Compania a anunţat pe 3 decembrie că toate cele 17 filme programate să apară în 2021 - inclusiv „Elvis”, „Matrix 4”, „The Suicide Squad” şi „Dune” - vor fi disponibile pe HBO Max imediat ce vor fi lansate în cinematografe.

În America de Nord funcţionează în prezent 37% dintre sălile de cinema, iar majoritatea studiourilor mari amână lansarea producţiilor.

Andy Forssell, directorul diviziei globale HBO Max, a anunţat joi că serviciile de streaming HBO din Europa vor fi upgradate la HBO Max din a doua jumătate a anului 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.