Christophe, unul dintre cei mai populari interpreţi francezi, a murit în noaptea de joi spre vineri din cauza unor probleme respiratorii, a anunţat soţia lui, Véronique Bevilacqua, citează france24.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe numele real Daniel Bevilacqua, cântăreţul a fost spitalizat la terapie intensivă pe 26 martie, la Paris, după care a fost transferat la Brest.

Într-un comunicat emis de soţia şi de fiica lui, se arată: „Christophe a murit. În ciuda devotamentului consecvent al medicilor, şi-a pierdut puterea. Cuvintele ne lipsesc astăzi... discursurile lungi sunt inutile”.

Atunci când a fost spitalizat, ziarul francez Le Parisien a scris că el a fost testat pozitiv cu Covid-19, fapt care nu a fost confirmat. 

Nici familia nu a făcut vreo menţiune în acest sens. 

Într-o convorbire cu AFP, văduva lui Christophe a declarat că emfizemul a fost cauza morţii.

Christophe a devenit celebru în 1965, cu balada „Aline”. De-a lungul mai multor decenii el a lansat piese de succes precum „Les Mots bleus” (1974) şi „Succès fou” (1983).

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a scris pe Twitter: „Cuvintele lui, melodiile şi vocea ne-au transportat şi mişcat. Fără Christophe, cântecul francez şi-a pierdut o parte din suflet”.

Jean-Michel Jarre, care a scris versurile pentru două dintre cele mai importante albume ale lui Christophe - „Les Paradis Perdus" (1973) şi „Les Mots bleus” (1974) - i-a adus un omagiu cu ajutorul unor versuri din „Les Paradis Perdus”: „Christophe, ne-ai părăsit în noaptea asta... şi în noaptea asta, paradisul e pierdut. Unii spun că cei pe care îi iubim sunt eterni şi sunt, şi aşa eşti şi tu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.