Un diamant albastru foarte rar s-a vândut pentru peste 40 de milioane de dolari la o licitaţie organizată de Christie's la Geneva, potrivit presei internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diamantul Bleu Royal de 17,61 carate, în formă de pară, montat într-un inel, a fost vândut cu 43,8 milioane de dolari, au precizat acestea.

Este "cea mai mare piatră preţioasă de culoare albastru viu fantezist fără cusur intern" care a apărut vreodată la vânzare în istoria licitaţiilor, a transmis Christie's.

Parte a unei colecţii private timp de 50 de ani, a fost prima dată când Bleu Royal a fost vândut la o licitaţie.

"Acest diamant se numără printre cele mai rare diamante care au fost dezgropate", a declarat casa de licitaţii.

Christie's a precizat că doar trei diamante fancy vivid blue de peste 10 carate au apărut la vânzare în istoria sa de 250 de ani de licitaţii, în 2010, 2014 şi 2016.

Diamantul Oppenheimer Blue de 14,62 carate s-a vândut pentru peste 57 de milioane de dolari în 2016, potrivit Christie's.

"Suntem extrem de mulţumiţi", a declarat pentru AFP Max Fawcett, şeful departamentului de bijuterii al Christie's din Geneva, referitor la vânzarea de marţi, adăugând că este "cel mai scump lot de bijuterii vândut în tot anul 2023" de către o casă de licitaţii din întreaga lume.

Luni, Christie's a vândut un ceas Rolex purtat de actorul american Marlon Brando în filmul "Apocalypse Now" pentru aproximativ 5 milioane de dolari, potrivit agenţiilor de presă.

"M. Brando" a fost gravat de mână pe spatele ceasului, a precizat Christie's.

Separat, Christie's efectuează o vânzare online a unui colier de perle purtat de Audrey Hepburn în scena finală a filmului "Vacanţa Romană". Vânzarea are loc între 3 şi 16 noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.