Chloe Zhao a câştigat, sâmbătă, prestigiosul premiul pentru cel mai bun lungmetraj "Nomadland", decernat de Sindicatul regizorilor americani (DGA), ultima mare ceremonie înaintea premiilor Oscar, într-un sezon de premii organizate virtual şi întârziate de pandemie, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizoarea şi-a dedicat discursul elogiindu-şi colegii nominalizaţi. "Nomadland" a primit numeroase premii înainte de ceremonia Oscarurilor din 25 aprilie. 

"Vreau să vă mulţumesc pentru că m-aţi învăţat atât de multe şi m-aţi susţinut. Aţi făcut această călătorie atât de specială", a declarat regizoarea, în vârstă de 39 de ani, prin videoconferinţă, cunoscută şi pentru filmul său "The Rider". 

Până în prezent, singura femeie care a fost recompensată cu trofeul pentru "cel mai bun lungmetraj" era Kathryn Bigelow pentru "The Hurt Locker", câştigător la Oscar în 2009. 

La această categorie au mai fost nominalizaţi regizorii: David Fincher ("Mank"), Emerald Fennell ("Promising Young Woman") şi Lee Isaac Chung ("Minari"), care vor fi şi în cursa pentru "cel mai bun regizor" la premiile Oscar.

Premiile DGA sunt considerate un bun indicator de şanse al unui film de a câştiga un Oscar la categoria "cel mai bun regizor". Chloe Zhao este considerată marea favorită anul acesta.

Anul trecut, DGA l-a preferat pe Sam Mendes ("1917") lui Bong Joon-ho ("Parasite") şi a prezis corect câştigătorul timp de şase ani la rând până atunci. 

"Nomadland", o dramă semi-ficţională, urmăreşte o comunitate de americani în vârstă care trăiesc în camionete din cauza Marii Recesiuni şi duc o viaţă efemeră în vestul american. 

Zhao, originară din Beijing, a declarat că speră ca prin acest film spectatorii să poată "să aibă experienţa vieţii persoanelor pe care le pot considera drept "celălalt" şi astfel "să se simtă mai puţin singuri". Ea a descris filmul ca pe o ieşire şi un remediu a propriei experienţe de "singurătate foarte intensă".               

Premiul la categoria "first-time feature film" a fost atribuit lui Darius Marder pentru "Sound of Metal". Pelicula urmăreşte un baterist heavy metal ce devine surd, de altfel nominalizată la Oscar la categoria "cel mai bun film". 

Premiul pentru "cel mai bun documentar" a fost primit de Michael Dweck şi Gregory Kershaw pentru "The Truffle Hunters", care urmăreşte un grup de persoane în vârstă italiene şi pe câinii lor fideli în tradiţia lor veche de secole de a căuta delicii culinare în pădure.

Lesli Linka Glatter a primit trofeul pentru ultimul sezon al serialului televizat "Homeland" la categoria "cel mai bun serial dramatic". 

Susanna Fogel, regizoarea "The Flight Attendant", a câştigat la categoria "cel mai bun serial comedie", în timp ce Scott Franck (“The Queen’s Gambit”) a primit trofeul la categoria "cel mai film de televiziune sau serie limitată". 

18.000 de profesionişti au votat pentru aceste premii. 

Preşedintele Sindicatului, Thomas Schlamme, care a câştigat premiul la categoria "Variety/Talk/News/Sports - Specials" pentru "A West Wing Special to Benefit When We All Vote” - a deschis ceremonia virtuală din sala teatrului ultramodern a DGA de la Hollywood. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.