Chitaristul Richie Faulkner de la formaţia Judas Priest a vorbit despre problemele de sănătate care au dus la o intervenţie chirurgicală pe inimă săptămâna trecută în timpul turneului nord-american. Muzicianul, 41 de ani, a suferit un anevrism aortic care i-a pus viaţa în pericol, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aorta mea s-a rupt şi sângele a început să fie împins spre cavitatea toracică", a declarat el pentru Rolling Stone. 

"Din ceea ce mi s-a spus de către chirurg, cei care păţesc asta de obicei nu ajung la spital în viaţă". 

Teribilul incident a avut loc când formaţia cânta la Festivalul Louder Than Life din Kentucky, pe 26 septembrie. 

Uimitor, Faulkner a terminat concertul, înainte de a fi transportat la Rudd Heart and Lung Centre de la Universitatea din Louisville în apropiere. 

Acolo, i s-a făcut o intervenţie chirurgicală pe inimă de urgenţă, unde părţi ale pieptului „au fost înlocuite cu componente mecanice”. "Acum sunt literalmente din metal", a spus el. 

Judas Priest a amânat ulterior restul turneului lor în SUA, dar partenera lui Faulkner, Mariah Lynch, i-a asigurat pe fani că se află într-o stare „stabilă”.

Turneul american al Judas Priest a început pe 8 septembrie, în Pennsylvania. 

Faulkner s-a alăturat grupului în 2011, când l-a înlocuit pe K. K. Downing.

Judas Priest sărbătoreşte, prin acest turneu, jumătate de secol de activitate. Turneul „50 Heavy Metal Years” urma să ajungă şi la Bucureşti, însă, din cauza pandemiei, concertul de aici a fost amânat pentru 2022.

Înfiinţată în Birmingham, în 1969, de chitaristul K.K. Downing şi basistul Ian Hill, trupa Judas Priest a lansat albumul de debut - „Rocka Rolla” - în 1974, după ce solistul Rob Halford, toboşarul John Hinch şi chitaristul Glenn Tipton s-au alăturat formaţiei. Grupul, considerat pionier al stilului heavy metal, a lansat 18 albume de studio, iar între cele mai cunoscute şi apreciate de critica de specialitate se numără „Sin after Sin” (1977), „Killing Machine” (1978, lansat drept „Hell Bent for Leather” în SUA), „British Steel” (1980), „Turbo” (1986) şi „Painkiller” (1990).

Grupul a câştigat un premiu Grammy în 2010, la categoria „Best Metal Performance”, şi a fost nominalizat pentru a fi inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2018 şi 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.