Chitaristul Hilton Valentine, membru fondator al grupului The Animals care a creat unul dintre cele mai cunoscute riff-uri din muzica anilor 1960, a murit la vârsta de 77 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa de discuri ABKCO Music a anunţat că muzicianul a murit pe 29 ianuarie şi l-a descris pe Valentine drept „un chitarist deschizător de drumuri care va influenţa sound-ul rock and roll în deceniile următoare”.

Valentine a pus bazele The Animals în 1963, în Newclastle, împreună cu solistul Eric Burdon, basistul Chas Chandler, claviaturistul Alan Price şi bateristul John Steel. 

Versiunea piesei „The House of the Rising Sun”, lansată în prima parte a anilor 1960, a dus trupa pe primul loc în topul britanic şi cel american. 

Grupul a mai avut şase piese în top 10 în Marea Britanie, între care „Don't Let Me Be Misunderstood” şi „We Gotta Get Out of This Place”.

Hilton Valentine a părăsit The Animals pentru o carieră solo, după ce formula originală s-a destrămat în 1966, însă, ulterior, a luat parte la mai multe reuniuni şi a susţinut un turneu cu Eric Burdon în 2007.

Stabilit în ultimii ani în Connecticut, el a mai lansat înregistrări cu trupa sa Skiffledog.

Burdon a scris pe Instagram: „Deschiderea «Rising Sun» nu va mai suna vreodată la fel!... Nu doar ai cântat-o, ai trăit-o! Distrus de vestea neaşteptată a decesului lui Hilton. Am avut momente minunate împreună. Din North Shields în întreaga lume”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.