Somon şi caviar, agnolotti cu trufă neagră, statuete "unchiul Oscar" din ciocolată aurite sunt doar câteva dintre specialităţile preferate de vedetele de cinema de la Hollywood care sunt pregătite de 25 de ani de cheful austriaco-american Wolfgang Puck, cel care cunoaşte gusturilor tuturor vedetelor prezente în cea mai specială seară la Los Angeles, la petrecerea organizată după gala premiilor Oscar, cunoscută sub numele de Governor's Ball, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne ocupăm de Oscaruri de 25 de ani, este incredibil. Îmi amintesc de prima dată, era în centrul oraşului, am montat bucătăria într-o parcare, ploua, era vânt, a fost dificil", a povestit bucătarul în vârstă de 69 de ani.

"De atunci avem două bucătării ultimul răcnet" instalate la faţa locului, surâde Wolfgang Puck, care se află în fruntea unui imperiu gastronomic cu zeci de restaurante răspândite în toată lumea, de la Beverly Hills şi Las Vegas la Singapore, trecând prin Regatul Unit. 

De-a lungul anilor, cheful a pus la punct meniul clasic care are întotdeauna succes în faţa a 1.500 de invitaţi de marcă în seara cea mare. "Unul dintre felurile noastre tradiţionale este pâine prăjită cu smântănă, saumon fumé şi caviar. Pâinea are formă de statuetă Oscar. Am făcut 3.500 din acestea", a explicat el. 

Printre cele 60 de feluri de mâncare care compun meniul, Wolfgang Puck are şi creaţii de moment, cum ar fi "prepeliţă cu piper în stil Nashville", inspirat dintr-o reţetă tradiţională din sudul Statelor Unite. Sau agnolottis (un fel de ravioli) cu mazăre şi trufe negre. "Oamenii adoră mirosul trufei, am făcut mii din acestea şi se simte în toată sala", asigură bucătarul-şef. 

Dacă trufa neagră (16 kg), uleiul de măsline (aproape opt litri), piperul (din Espelette) şi şampania (Piper Heidsieck) vin din Franţa, unde bucătarul a lucrat în cele mai prestigioase restaurante înainte de a emigra în Statele Unite, caviarul (15 kg) va fi american şi şunca spaniolă (jamón ibérico). Fără a uita de muşchi de vită wagyu japoneză (sunt pregătite 240 de kilograme), una dintre semnăturile chefului Puck. 

"Cinematografia este mondială. Avem filme franţuzeşti, italiene, englezeşti şi acum mexicane cu "Roma". Bucătăria noastră are un pic din această imagine, cu influenţe asiatice, italieneşti sau franţuzeşti, precum bibanul nostru de mare pe grătar sau apetisantul fruct yuzu. 

În total, meniul născocit de Wolfgang Puck cuprinde 16.000 de porţii individuale, cu variantele lor vegane şi fără gluten pentru amatorii de astfel de preparate. 

Pentru a le servi pe platou, Wolfgang Puck a mobilizat 200 de bucătari, precum şi 850 de chelneri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.