Charlotte Rampling, actriţa franceză care a fost nominalizată la un premiu Oscar pentru performanţa ei din filmul britanic "45 Years" (2015), se alătură distribuţiei lungmetrajului "Dune", adaptare a legendarului roman al lui Frank Herbert, regizat de Denis Villeneuve, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Dave Bautista şi Stellan Skarsgard fac parte deja din distribuţie. Pentru acest proiect, filmări vor avea loc la Budapesta şi în Iordania, începând din primăvară. 

"Dune", considerat un clasic literar ştiinţifico-fantastic, spune povestea unei familii nobile decăzute care încearcă să controleze o planetă deşertică numită Arrakis, şi exporturile lor, o mirodenie rară, chiar dacă este trădată de un împărat galactic. 

Rampling va juca rolul Cucernica Maică Mohiam, dreptvorbitoarea împăratului, o persoană care poate ghici intenţii, poate descoperi minciunile şi poate manipula stările emoţionale ale oamenilor. 

Scenariul filmului a fost scris de Villeneuve, Eric Roth şi Jon Spaihts. Villeneuve va fi şi producător, alături de Mary Parent şi Cale Boyter.

Charlotte Rampling va primi Ursul de Aur onorific la Berlinala 2019, unde îi va fi dedicată o retrospectivă alcătuită din zece pelicule.

Recent, Charlotte Rampling a jucat rolul principal în "Hannah", de Andrea Pallaoro, care i-a adus Copa Volpi la Festivalul de Film de la Veneţia 2017.

A jucat in filme americane începând cu anii 1970, colaborând cu nume ca Robert Mitchum şi Dick Richards, Woody Allen, Paul Newman şi Syndney Lumet.

Născută pe 5 februarie 1946, Charlotte Rampling a crescut în Anglia şi Franţa, unde s-a stabilit la jumătatea anilor 1970. Aici a colaborat cu regizori ca François Ozon şi Laurent Cantet.

A jucat în "Asfalt tango" (1996) al lui Nae Caranfil, alături de Mircea Diaconu, dar şi în serialul "Dexter".

În 2000, a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic. Între cele mai recent filme ale sale se numără "Red Sparrow", "The Little Stranger" şi "Voyez comme on danse".

În prezent, lucrează cu Paul Verhoeven pentru "Benedetta", care va fi lansat în 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.