Charlotte Casiraghi, ambasadoare a casei Chanel, din familia princiară de Monaco, în vestă de tweed şi călare, a deschis marţi prezentarea colecţiei haute couture a casei Chanel, într-un decor oniric, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La trap, apoi la galop, spectacolul a început la Grand Palais Ephémère, într-un decor imaginat de artistul contemporan Xavier Veilhan cu elemente din traseul ecvestru şi de mini-golf. 

Ambasadoare Chanel şi călăreaţă emerită care a participat la multe campionate de echitaţie, Charlotte Casiraghi a plasat prezentarea în universul ecvestru, drag fondatoarei casei, Gabrielle Chanel.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Un film care a însoţit prezentare o arată tot pe cal. Sunt prezentaţi regizoarea americană Sofia Coppola, cântăreţul american Pharell Williams, actriţa franceză Vanessa Paradis, actriţa australiană Margot Robbie şi cântăreţa belgiană Angèle.

După defilarea Charlottei Casiraghi, manechinele au mers pe nisip în pantofi în tonuri gri-negru, inspiraţi din anii '20 cu tocuri mici.

Acest decor, cu referire la anii 1920 şi 1930 şi la estetica expoziţiilor universale, a acţionat ca un cadru „unde m-am simţit foarte liberă”, a spus directorul artistic Chanel, Virginie Viard, într-un comunicat de presă.

Pantalonii de costum sunt largi, unii în lateral, in interiorul sau în exteriorul piciorului. Construcţia rigidă a jachetelor din tweed este echilibrată de lejeritatea fustelor vaporoase. Rochiile de seară, împodobite cu pene, invită la joc al contrastelor şi transparenţelor. Costumele cu fustă se poartă suprapuse pe piese din dantelă.

Una dintre piesele centrale ale colecţiei este rochia în întregime brodată cu camelii în perle negre, albe şi corai, purtată cu o jachetă neagră.

Alb, bej, roz pal: culorile calde ale colecţiei răspund esteticii punerii în scenă a spectacolului, cu lumină în mod voit atenuată.

Rochia de mireasă, ultima din spectacolul haute couture, este albă, lungă, simplă şi rafinată, însoţită de un buchet de flori albastre - un omagiu adus actorului Gaspard Ulliel care a murit săptămâna trecută, la vârsta de 37 de ani, în urma unui accident de schi şi care era imaginea parfumului „Bleu de Chanel”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.