Interpretul francez de origine armeană Charles Aznavour, în vârstă de 93 de ani, va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood, într-o ceremonie care va avea loc pe 24 august, informează huffingtonpost.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steaua dedicată lui Charles Aznavour va fi cea de-a 2.618-a stea pe Walk of Fame din Hollywood.

"Charles Aznavour este un artist popular, cunoscut în întreaga lume şi iubit de milioane de fani din toate generaţiile", a spus Ana Martinez, producătoarea acestor ceremonii de pe Walk of Fame din Hollywood.

Artistul a primit toamna trecută o stea identică cu cea care va fi dezvelită oficial săptămâna viitoare pe Walk of Fame din Hollywood.

Charles Aznavour a concertat, anul trecut, pe 28 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului ”One Night Only” despre care artistul a spus că este ultimul din carieră. Interpretul a vizitat de mai multe ori România. 

”Cât voi putea să scriu, îmi va face plăcere să revin în faţa prietenilor mei, spectatorii”, a spus el pe scena de la Bucureşti.

Născut cu numele Shahnourh Varinag Aznavourian, în 1924, la Paris, într-o familie de armeni, Charles Aznavour a devenit unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai comunităţii armene. Şi-a început cariera artistică la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. În adolescenţă a ales să devină cântăreţ, iar în 1946 a fost descoperit de Edith Piaf, pe care a acompaniat-o în turneele ei din Franţa şi Statele Unite.

Cu zeci de premii la palmares, Charles Aznavour a colaborat de-a lungul timpului, printre alţii, cu Fred Astaire, Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, Jose Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri şi Julio Iglesias.

Autorul şi interpretul unor melodii precum "La Bohème" şi "Mes Emmerdes", artistul a vândut peste 180 de milioane de discuri şi a compus 1.300 de melodii cu versuri în mai multe limbi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.