Charles Aznavour a susţinut, joi seară, la Sala Palatului din Bucureşti, un concert, parte a turneului ”One Night Only” despre care artistul spune că este ultimul din carieră. Francezul de origine armeană a mărturisit că spectatorii sunt ”prietenii” lui, a oferit aproximativ o oră şi jumătate de muzică, a dansat şi a părăsit scena cu braţele pline de flori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul lui Charles Aznavour a debutat cu piesa ”Les emigrants”, urmată fiind, între altele, de ”ll faut savoir”, ”Désormais”, ”Hier encore” şi ”La Mamma”.

"Voi vorbi în franceză, iar cei care înţeleg le pot traduce celorlalţi, dar nu în timp ce cânt”, a fost menţiunea pe care a făcut-o Aznavour. ”Sunt fericit că sunt aici. Am mai fost să filmez. Nu ştiu de ce cântăreţul nu prea a fost prezent. Astăzi sunt aici”, a mai spus artistul.

Lui Charles Aznavour i-a fost adus pe scenă şi celebrul său scaun, însă acesta a fost rareori folosit pe parcursul spectacolului. ”Am înaintat în vârstă, am ajuns la  91 de ani. Presa franceză a anunţat în mod frecvent că părăsesc această meserie. Eu am continuat. De la debutul meu, atâta timp cât voi putea să scriu, îmi va face plăcere să revin în faţa prietenilor mei, spectatorii”, a mai afirmat interpretul.

Charles Aznavour a avut mai multe intervenţii în pauzele dintre piese. A spus povestea melodiei ”Mon ami, mon Judas” şi a făcut glume pe seama monitorului menit să-i afişeze versurile: ”Este poziţionat în aşa fel încât ar trebui să mă arunc peste el, să văd”. 

”Sunteti bogati, chiar foarte bogati. În momentul în care veţi ajunge într-o poziţie bună în societate, vă veţi descoperi prieteni speciali, foarte drăguţi, care sunt capabili de orice ca să vă facă o serie de plăceri. De exemplu, dacă vă găsesc în pat cu propria lor soţie, vă vor acoperi de mai multe ori. Pot dansa goi, ca să vă amuze. Îi numim paraziţi. I-am cunoscut. Dacă nu i-aţi cunoscut, fiţi atenţi, poate fi periculos pentru familiile voastre, pentru viaţa dumneavoastră. Am scris şi un cântec pe acest subiect, «Mon ami, mon Judas»”, a spus cântăreţul.

Într-o notă amuzantă, artistul a explicat  felul în care interpretează notele grave, dar şi faptul că nu se opreşte în momentul în care greşeşte abordarea tonului unui cântec.

Între piesele interpretate de Charles Aznavour pe scena de la Bucureşti s-au numărat ”Les Plaisirs démodés”, ”She”, compusă de artist în 1974, reinterpretată de Elvis Costello două decenii mai târziu, şi ”Les deux guitares”.

După interpretarea celebrei ”La Bohème”, aşteptată de cei peste 2.500 de spectatori, Aznavour a aruncat batista în public, ca la fiecare concert al său, iar finalul a fost dat de ”Emmenez-Moi”, primită cu aplauze şi ovaţii de spectatori.

Despre viaţa plină de minuni a vorbit Charles Aznavour pe tot parcursul concertului. Despre bucuria de a trăi, tinereţe şi dragoste, dar şi despre prezent.

Înconjurat de şase instrumentişti, între care un pianist premiat cu trofeul ”Frédéric Chopin”-, cărora le-a stat alături o interpretă backing vocals, Charles Aznavour a trecut prin decenii de muzică, de viaţă, încheindu-şi concertul de la Bucureşti cu braţele pline de buchete de flori. Aplaudat la scenă deschisă, a revenit pe scenă, nu pentru a mai cânta, ci pentru a saluta încă o dată publicul şi pentru a mulţumi. 

Născut în 1924, la Paris, Shahnhour Varinag Aznavourian, cunoscut sub numele de Charles Aznavour, şi-a început cariera artistică la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. În adolescenţă alege să devină cântăreţ, iar în 1946 este descoperit de Edith Piaf, pe care o şi acompaniază în turneele ei din Franţa şi Statele Unite.

Cu zeci de premii la palmares, Charles Aznavour a colaborat de-a lungul timpului, printre alţii, cu Fred Astaire, Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, Jose Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri şi Julio Iglesias.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.