Celebrul stilist italian Nino Cerruti a murit, sâmbătă, la vârsta de 91 de ani. El era internat într-un spital din Piemont, unde se prezentase pentru o operaţie de şold, potrivit theguardian.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cerruti a fost una dintre figurile de top ale modei prêt-à-porter pentru bărbaţi în secolul XX, cu un stil care era în acelaşi timp elegant şi relaxat, notează www.theguardian.com.  

Brandul său Cerruti 1881 a devenit renumit şi în perioada lui de glorie a îmbrăcat multe vedete de la Hollywood. 

El a murit la spitalul Vercelli din regiunea de nord-vest a Piemontului, unde fusese internat pentru o operaţie la şold. 

Stilistul întotdeauna a insistat să încerce mai întâi propriile creaţii. Multe dintre ele au fost păstrate la fabrica de textile fondată de bunicul său în oraşul Biella în 1881, notează BBC.  

Având experienţă în producerea de ţesături excelente, dobândită la fabrica de textile a familiei sale, Cerruti a intrat în lumea modei la sfârşitul anilor 1950. 

Şi-a deschis primul magazin la Paris în 1967. Când le-a cerut modelelor sale, atât cele feminine, cât şi cele masculine, să poarte pe podium aceleaşi haine, a revoluţionat moda, notează AFP. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.