La un an de la lansarea albumului postum "Mon pays c'est l'amour", cele mai cunoscute melodii ale lui Johnny Hallyday vor fi reorchestrate şi lansate de Universal Music.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce discul turneului "Vieilles Canailles" este aşteptat pe 8 noiembrie, Universal Music a anunţat miercuri pe Europe 1 decizia de a lansa în viitor versiuni reorchestrate ale celor mai cunoscute melodii ale cântăreţului. 

"Avem un noroc imens la Universal pentru că mare parte din catalogul lui Johnny este aici şi avem benzi cu vocea lui care sunt aproape gata de a fi reînregistrate", a indicat Olivier Nusse, PDG al Universal Music, înainte de a adăuga: "Nu vocile, bineînţeles! Ci aranjamentele care le însoţesc". 

"Există melodii cu vocea sa, absolut sublime, care au o altă amploare, o altă valoare", a mai spus Nusse. Un site (unmusic.digital) a fost lansat pentru ca fanii să poată fi la curent cu acest nou proiect. 

Johnny Hallyday a murit în decembrie 2017 la vârsta de 74 de ani.

Jean-Philippe Smet, cunoscut sub numele de scenă Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă - la Copenhaga, unde a cântat "La Ballade de Davy Crockett". În 1957, a asistat la proiecţia filmului "Lovin’ You", cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Johnny chante Hallyday" (1965), "Derrière l’amour" (1976), "Lorada" (1995), "Sang pour sang" (1999), "Le Coeur des hommes" (2007) şi "Ça ne finira jamais" (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit "Elvis francez", a lansat cel de-al 49-lea album de studio, "Rester vivant", urmat de "De l'amour", în 2015.

Hallyday a lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină. Potrivit AFP, albumele lui Johnny Hallyday au fost vândute în peste 110 milioane de copii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.