Festivalul de Film de la Sydney a anunţat programul ediţiei 2019, care va avea loc în iunie, având în competiţie cel mai recent film scris şi regizat de cineastul spaniol Pedro Almodovar, scrie DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la cea de-a 66-a ediţia, festivalul va prezenta 307 filme din peste 55 de ţări, inclusiv 33 prezentate în premieră mondială şi 79 de documentare, au anunţat organizatorii. 

Festivalul va debuta în data de 5 iunie cu premiera mondială ''Palm Beach'', o peliculă care împleteşte comedia cu drama, avându-i în distribuţie pe Bryan Brown, Sam Neill, Richard Grant, Greta Scacchi şi regizat de cineastul australian Rachel Ward. 

Filmul de închidere nu a fost anunţat. 

În competiţia oficială va fi acordat un premiu de 60.000 de dolari australieni (42.000 de dolari americani) unei realizări ''cinematice îndrăzneţe, proaspete şi curajoase'', au anunţat organizatorii. 

Douăsprezece pelicule, printre care ''Pain and Glory'', care îi reuneşte pe Almodovar cu Antonio Banderas, ''Never Look Away'', al germanului Florian Henckel von Donnersmarck, nominalizat la două premii Oscar, şi filmul regizorului coreean Bong Joon-ho, ''Parasite''. 

Regizorul german Henckel von Donnersmarck va participa, la o discuţie despre procesul de creaţie al filmul său, pe 11 iunie.

De asemenea, în competiţie, vor fi proiectate ''Synonyms'', semnat de Nadav Lapid, câştigătorul Ursului de Aur în cadrul Berlinalei de anul acesta, şi ''The Souvenir'', semnat de Joanna Hogg, câştigătorul Marelui Premiu al Juriului la Sundance. 

Câştigătorul va fi anunţat în seara de închidere a festivalului, pe 16 iunie. Anul trecut, drama ''The Heiresses'', realizată în Paraguay, a obţinut cel mai râvnit trofeu. 

Între filmele care vor fi proiectate în afara competiţiei, va fi şi ''The Final Quarter'', inspirat din povestea lui Adam Goodes, un fotbalist australian din comunitatea indigenă, care s-a aflat în mijlocul unei controverse de amploare după ce a denunţat o insultă rasistă la adresa sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.