Cel mai mare diamant brut din lume, 1.109 de carate, a fost cumpărat de bijutierul britanic Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari (45 de milioane de euro), informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania de extracţie de diamante Lucara a anunţat marţi pe contul de Twitter vânzarea. 

Graff Diamonds, societatea lui Laurence Graff, a precizat într-un comunicat că negocierile pentru această achiziţie au durat un an. 

Piatra preţioasă a fost vândută la o licitaţie în iunie 2016 la Sotheby's Londra, dar atunci nu şi-a găsit un cumpărător. 

Diamantul de mărimea unei mingi de tenis şi botezat "Lesedi La Rona" ("lumina noastră în limba Tswana) a fost descoperit în noiembrie 2015 de Lucara în Botswana, ţară care este a doua din lume producătoare de diamante după Rusia. 

Este cel mai mare diamant descoperit în 100 de ani şi primul de această mărime care a ajuns în licitaţie. 

Recordul istoric deţinut de cel mai mare diamant din lume este încă al legendarului "Cullinan", 3.016,75 carate, descoperit în 1905 în Africa de Sud. A fost transformat în nouă diamante care se găsesc în corona regală britanică. 

În aceeaşi zi în care a fost descoperit "Lesedi La Rona", o altă piatră de 830 de carate a fost descoperită în Botswana, fiind al treilea cel mai mare diamant din lume. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.