Cel mai important weekend cinematografic din China, care se suprapune Anului Nou, este afectat de răspândirea coronavirusului letal, premierele a şapte producţii majore fiind anulate în ţară, dar şi în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele şapte filme, care ar fi generat împreună încasări de peste 1 miliard de dolari, sunt „Leap”, de Peter Chan, „The Rescue”, de Dante Lam, „Lost in Russia”, de Xu Zheng, „Detective Chinatown 3”, de Sicheng Chen, „Vanguard”, de Stanley Tong, cu Jackie Chan în rol principal, şi animaţiile „Boonie Bears: The Wild Life” şi „Jiang Ziya: Legend of Deification”, potrivit Variety. 

Echipele de producţie ale fiecărui film au anunţat joi, pe conturile de Weibo, că au decis să anuleze lansarea în cinematografe, din motive ce ţin de sănătatea publică. În mesaje a fost făcut referire la lupta împotriva răspândirii virusului, ca datorie comună, au fost prezentate scuze cinematografelor şi echipele au mulţumit celor din sistemul sanitar.

Principalele platforme de ticketing, Maoyan şi Taopiaopiao, au promis celor care au cumpărat deja bilete rambursarea valorii acestora, iar lanţurile de săli de cinema au anunţat că au primit numeroase apeluri telefonice de la clienţi care cer banii înapoi.

Lansarea filmelor chinezeşti în străinătate este, de asemenea, afectată de decizia luată în ţară.

Legile chineze nu permit ca un film să fie lansat în străinătate înaintea premierei în ţară, pot exista excepţii, în general privind festivalurile de film, dar ele necesită aprobarea guvernului.

În plus, deţinătorii drepturilor asupra filmelor se tem că, odată cu lansarea lor la nivel internaţional, există un risc mai mare de a fi piratate.

„Detective Chinatown 3” nu va fi lansat în Singapore, nici „The Rescue” şi nici animaţia „Jiang Ziya”. Primele două nu vor rula nici în Malaezia.

Warner Bros., care a pregătit o lansare amplă a „Detective Chinatown 3” în Statele Unite, nu a precizat încă dacă o va anula.

CMC Pictures a plănuit o lansare similară pentru „The Rescue” şi încă nu a specificat ce decizie a luat.

Anularea lansării de săptămâna aceasta a celor şapte producţii majore ar putea reprezenta un avantaj pentru alte producţii din Asia, precum „Enter The Far Dragon”, „All’s Well 2020”, „The Grand Grandmaster” şi „A Moment of Happiness”, care vor avea premiera weekendul acesta.

Oraşul chinez Wuhan, unde coronavirsul 2019-nCoV a fost descoperit la finalul lunii decembrie, este plasat parţial în carantină, începând de joi. Autorităţile au luat decizia în încercarea de a opri răspândirea virusului care a ucis deja 17 persoane.

Oraşul cu 11 milioane de locuritori este capitala provinciei Hubei, unde au fost înregistrate decesele. Au fost confirmate peste 580 de cazuri de infectare în 25 de provincii ale Chinei. Săptămâna aceasta a fost confirmat şi primul caz de infecţie cu acest nou virus în Statele Unite. Cazuri au fost raportate şi în Coreea de Sud, Thailanda şi Japonia şi mai multe suspecte, în Australia. Miercuri, Hong Kong a raportat primele două cazuri pe teritoriul său.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.