Alelia Murphy, cea mai longevivă persoană din Statele Unite, a împlinit 114 ani, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a o celebra, oficialii din Harlem, New York, i-au organizat o petrecere vineri la care a primit un cadou unic: de acum înainte, data de 6 iulie va fi cunoscută în comunitate drept "Ziua aprecierii - Alelia Murphy". 

Senatorul Brian Benjamin a prezentat-o pe Murphy, alături de o fotografie înrămată şi de o copie a actului cu privire la ziua de 6 iulie. 

În discursul pe care l-a susţinut, Benjamin a numit-o pe Alelia Murphy "un simbol al Harlemului" şi i-a mulţumit pentru contribuţia adusă comunităţii. 

Născută în Carolina de Nord în 1905, supercentenara (o persoană care are cel puţin 110 ani) a trăit în Harlem din 1926, când s-a mutat în cartierul din Manhattan în timpul renaşterii sale culturale. Implicarea ei în organizaţiile comunităţii şi ale bisericii au făcut din ea un simbol. 

Văduvă din 1953, Alelia Murphy a crescut doi copii. Fiica ei, Rose Green, a spus că o consideră cel mai bun prieten şi o vizitează zilnic. Potrivit familiei sale, Alelia Murphy nu suferă de nicio boală sau afecţiune. "Sunt foarte mândră de ea şi foarte bucuroasă să o am atât de mult timp", a spus Green. 

Murphy, purtând o rochie galbenă la aniversare, a primit felicitările în scaunul cu rotile la petrecerea găzduită de African American Caucus of 1199SEIU, o organizaţie a lucrătorilor în domeniul asistenţei medicale. Ea nu a vorbit la eveniment, dar familia ei a spus că longevitatea ei se datorează lui Dumnezeu şi pe faptul că "este o persoană bună". 

Gerontology Research Group a verificat vârsta lui Murphy. Ea îi urmează lui Kane Tanaka din Japonia, cea mai vârstnică persoană din lume, care are cu doi ani şi 185 de zile mai mult. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.