Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional Film O'Clock are loc în perioada 1 - 6 martie, în şase ţări unite de meridianul 25° longitudine estică, cu acelaşi fus orar: România, Lituania, Bulgaria, Grecia, Egipt şi Africa de Sud, cu proiecţii simultane în cinematografe sau spaţii fizice partenere din fiecare ţară participantă, şi cu evenimente de industrie şi dezbateri în mediul online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înscrierile pentru competiţia de scurtmetraje s-au încheiat în acest weekend însumând peste 90 de producţii curajoase din ultimii doi ani, înscrise din toate cele şase ţări participante. Dintre acestea, 60% sunt scurtmetraje de ficţiune, 24% animaţii, iar 16% documentare. România, Egiptul şi Lituania au cele mai multe producţii înscrise în concurs. Selecţia filmelor urmează a fi făcută de delegaţi din ţările participante, iar competiţia, care va avea loc pe durata festivalului, va cuprinde premii acordate deopotrivă de public şi de organizatori.

Ediţia din 2022 aduce ca noutate organizarea unui masterclass online introductiv pe tema jurnalismului de film, principala dorinţă a organizatorilor fiind să extindă formatul în anii următori. Cursul, care va fi susţinut de jurnalistul şi criticul de film Davide Abbatescianni, sâmbătă, 5 martie, între orele 12.00 şi 14.00 (GMT +2), îşi propune să ofere o imagine de ansamblu a meseriei de jurnalist de film, cu un accent deosebit pe munca editorială desfăşurată de publicaţiile de specialitate.

Davide Abbatescianni este un jurnalist şi critic de film stabilit în Cork. În prezent, este corespondent pentru revista Cineuropa, unde scrie în mod regulat despre cinematografia europeană. Rubricile sale au apărut şi în alte publicaţii internaţionale, precum The Calvert Journal, The New Arab, Variety, New Scientist, POV Magazine, Reader's Digest, Filmexplorer, Film Ireland, Cinemafemme.com, blogul Europa Distribution şi blogul Independent Cinema Office.

Este curator de film în cadrul proiectului Support to EU Film Festivals, a cărui misiune principală este de a îmbunătăţi calitatea festivalurilor organizate de delegaţiile Uniunii Europene în întreaga lume.

Tinerii interesaţi să participe la acest masterclass sunt rugaţi să trimită un CV, o scurtă scrisoare de motivaţie şi un răspuns scurt la întrebarea „Ce înseamnă Film O'Clock pentru tine?” la adresa de mail: office@foc-iff.com, până pe 20 februarie. În urma primirii dosarelor, organizatorii vor selecta până la 18 participanţi din ţările în care se desfăşoară Festivalul Internaţional Film O'Clock 2022: Lituania, România, Bulgaria, Grecia, Egipt şi Africa de Sud.

Cursul pentru participanţii selectaţi este gratuit. Mai multe detalii despre conţinutul masterclass-ului se găsesc pe website-ul festivalului: https://foc-iff.com/masterclass-on-film-journalism/.

Festivalul este un eveniment anual, competitiv şi nespecializat, iar cea de-a doua ediţie a festivalului este organizată şi produsă de Creatrix Fama şi Fundaţia ABI.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.