Directorul artistic al casei de modă Chanel Karl Lagerfeld a murit, marţi, la vârsta de 85 de ani. El suferea de cancer pancreatic, potrivit Daily Mail, citat de presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a petrecut 36 de ani în fruntea casei Chanel, a lucrat pentru Fendi şi a creat propria marcă, Karl Lagerfeld a decedat la vârsta de 85 de ani. Un simbol al stilului pe care toată lumea îl credea nemuritor, scrie revista Voici.  

Supranumit "Kaiserul" modei, Lagerfeld s-a stins la spitalul american din Neuilly-sur-Seine, după ce a fost internat de urgenţă cu o zi înainte de moartea sa. 

Sănătatea creatorului a îngrijorat pe toată lumea în ultimele luni. Dacă la inaugurarea luminilor de Crăciun de pe Champs-Elysées, în noiembrie 2018, a fost prezent, la prezentarea colecţiei Chanel de la Săptămâna modei haute-couture din 21 ianuarie el nu a mai putut participa. O premieră pentru cel care apărea întotdeauna la sfârşitul prezentărilor de modă, absenţă pe care Chanel a justificat-o prin oboseală. 

Dacă sănătatea sa s-a degradat în cursul ultimelor luni, originea declinului său este de acum cunoscută. Potrivit unei surse care a vorbit pentru Daily Mail, Karl Lagerfeld suferea de cancer la pancreas: "Nu a abandonat niciodată lupta contra bolii şi a fost curajos. Karl avea un mod de viaţă foarte sănătos, era mândru de asta. Să aflu că suferea de cancer la pancreas a fost un adevărat şoc", a precizat aceeaşi sursă. 

Cel mai cunoscut creator de modă din lume, Karl Lagerfeld a fost un personaj warholian, din punct de vedere politic incorect, francofil în acelaşi timp despotic şi sensibil, care a făcut din modă un show planetar, scrie Le Figaro. 

În istoria modei, Lagerfeld lasă moştenire o admirabilă creaţie: pe el însuşi. Costum negru, părul grizonant prins în coadă Ludovic XV, cu guler Weimar, ochelari negri Beverly Hills, mănuşi, el şi-a creat o imagine recognoscibilă, de star pop, un produs pur. În universul modei, el a fost o anomalie. Pentru prima dată şi fără îndoială unic, un octogenar a fost trendy în ochii celor mai tinere fete. De la colecţia creată pentru H&M, notorietatea sa a depăşit-o pe cea a lui Coco Chanel. Copilul răsfăţat al lui Chanel şi al lui Andy Warhol, el îi datorează celebritatea unuia şi ştiinţa de a multiplica celuilalt. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.