Catrinel Marlon, fotomodel şi actriţă, a fost recompensată cu premiul special Rai Cinema pentru regia scurtmetrajului „Ossa/ Bones”, realizat împreună cu Daniele Testi şi prezentat în premieră mondială în secţiunea paralelă „Alice nella città a Festa del Cinema di Roma” (Rome Film Fest).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 17-a ediţie a festivalului a avut loc în perioada 13 - 23 octombrie, iar programul „Alice nella città”, dedicat tinerei generaţii de cineaşti, s-a derulat în aceeaşi perioadă.

Drama „Ossa” le are în centru pe Julia, un model în căutarea succesului, şi pe Ramona, o tânără romă care îşi câştigă traiul cântând la metrou. Două femei diferite, dar, în acelaşi timp, asemănătoare. Destinele lor se împletesc, ajungând să se cunoască pe fundalul unei Rome multietnice.

„Realitatea Romei de astăzi este spusă prin ochii a două tinere din clase sociale diferite. Nucleul poveştii este construit pe conceptul dualităţii: dualitatea protagonistelor şi a spaţiului, a luminii şi întunericului, combinate cu cea a poveştii. Pe lângă acea dualitate, explorăm conceptul identităţii: când cele două tinere vin în contact cu lumea fiecăreia, par că se contopesc. Graniţele sunt tot mai estompate”, spun cei doi regizori. 

Scurtmetrajul regizat de Catrinel Marlon şi Daniele Testi, cineast italian cunoscut pentru o serie de filme de modă şi videoclipuri, este scris de Francesca Nozzolillo. „Ossa” este o producţie Masi Film, în co-producţie cu Castadiva Pictures SPA şi 8Production SRL. Este produs de Massimiliano Di Lodovico, în colaborare cu Fabio Nesi şi Laura Catalano. Imaginea este semnată de Giuseppe Pignone, costumele - de Ginevra Polverelli, scenografia - de Gianni Brugnoli, montajul - de Guido Fonio şi muzica - de Rossano Baldini.

Născută la Iaşi, Catrinel Marlon (Menghia) a început cariera în modă la vârsta de 16 ani. Protagonistă a filmului „La Città Ideale” (2012), de Luigi Lo Cascio, a primit în 2013 Explosive Talent Award la Giffoni Film Festival. În 2015, a jucat în regia lui Brando De Sica în scurtmetrajul „L'errore”, iar un an mai târziu a primit premiul Kineo la Veneţia ca revelaţie a cinema-ului italian.

În afara Italiei, Catrinel Marlon, care a fost ambasadorul brandului Chopard la ediţia din 2018 a Festivalului de Film de la Cannes, a fost implicată în mai multe proiecte cinematografice. A jucat în serialul „CSI”, a fost protagonista lungmetrajului „La Gomera” (2019), pe care regizorul Corneliu Porumboiu l-a filmat în România şi Spania, şi a regizat o reclamă Bulgari pentru organizaţia Salvaţi Copiii. În plus, ea colaborează cu Andrea Bocelli, atât pentru evenimente caritabile, cât şi pentru videoclipuri ale starului italian. În prezent, Catrinel Marlon îşi pregăteşte debutul regizoral în lungmetraj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.