Actriţa franceză Catherine Deneuve va juca rolul principal în filmul "La vérité sur Catherine", viitorul lungmetraj al japonezului Hirokazu Kore-Eda, laureat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2018, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest film, cu titlu încă provizoriu, îi va reuni pe Juliette Binoche, actorul american Ethan Hawke şi Ludivine Sagnier, potrivit unui comunicat de presă transmis de 38 Productions şi Bunbuku.

Catherine Deneuve va interpreta rolul unei vedete de cinema adulate de bărbaţi, care joacă într-un film ştiinţifico-fantastic şi care îşi publică în acelaşi timp memoriile. O carte care va provoca întâlnirea cu fiica sa (Juliette Binoche), cu reglări de conturi, sub privirile bărbaţilor care le sunt în preajmă, potrivit rezumatului scenariului dezvăluit. 

Distribuitorul francez Vincent Maraval apropie acest film de "Sunset Boulevard" al lui Billy Wilder, pentru că tratează "miturile şi realitatea unei actriţe", a declarat el pentru revista Screen Daily.

Acest lungmetraj va fi cel de-al 14-lea film al lui Kore-Eda, care tocmai a fost recompensat la Cannes pentru "Une affaire de famille".

Primul Palme d'Or acordat unui japonez de la "L'Anguille", de Shohei Imamura, în 1997, acest lungmetraj vorbeşte despre povestea unei familii care trăieşte furând din magazine şi ia o fetiţă maltratată. 

Catherine Deneuve a început să joace în filme înainte de apariţia Noului Val din cinematografia franceză. Filmul ei de debut, ”Les Collégiennes”, a avut premiera în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul ”Umbrelele din Cherbourg” (1964), de Jacques Demy. După mai bine de cinci decenii de la debut, a jucat rolul principal în ”Capul sus/ La tête haute”, filmul care a deschis ediţia 2015 a Festivalului de la Cannes. A primit o nominalizare la Oscar (pentru ”Indochina”), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite (”8 Femei”) şi un trofeu Palme d’Or onorific.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.