Catherine Deneuve (76 de ani) "răspunde bine la tratament" şi "se odihneşte" după ce a fost victima unui uşor accident cerebral, marţi, la o filmare, potrivit anturajului actriţei, scrie presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aşa cum a fost anunţat, nu este o problemă motorie. Ea se odihneşte, în timp ce investigaţii suplimentare sunt în curs", a indicat un apropiat al actriţei care a dorit să rămână anonim. "Ea reacţionează bine la tratament. Accidentul vascular cerebral a fost uşor. A avut mult noroc că a fost preluată de medici imediat", a adăugat aceeaşi sursă. 

Familia, prin reprezentanta actriţei, Claire Blondel, a transmis cotidianului Le Parisien şi agenţiei AFP că Deneuve a fost internată în seara zilei de marţi şi a confirmat că a suferit un atac ischemic, care survine când o arteră a creierului este blocată. În comunicat, membrii familiei au spus: „Din fericire, nu a suferit pierderea vreunei funcţii motorii şi, desigur, va trebui să se odihnească o perioadă”.

În acel moment, actriţa filma o scenă pentru filmul "De son vivant", de Emmanuelle Bercot. De mai multe săptămâni, Deneuve turna alături de Benoît Magimel şi Cécile de France pentru această peliculă. Cu Bercot, Deneuve a mai lucrat la două filme: "Elle s'en va" şi "La Tête haute".

Născută pe 22 octombrie 1943, la Paris, Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes”, în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg” (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar (pentru interpretarea din „Indochine”, 1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes”, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific.

În 2016, Catherine Deneuve a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.