Academia spaniolă de film a anunţat că primul premiu Goya Internacional va fi acordat actriţei Cate Blanchett, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent condusă de mariano Barroso, Academia spaniolă de film a creat premiul „pentru a onora artişti care au contribuit la dezvoltarea cinematografiei „ca mediu ce reuneşte diferite culturi şi oameni”. 

În anunţul de vineri, Blanchett a fost recunoscută pentru munca ei de impact atât pe ecran, cât şi în afara acestuia, în întreaga lume, ca actriţă, producător, director artistic şi activistă.

Ea va primi trofeul la cea de-a 36-a ediţie a galei premiilor Goya, pe 12 februarie, la Valencia. 

Blanchett a câştigat două premii Oscar, trei BAFTA şi trei Screen Actors Guild. Actriţa australiană a jucat recent în „Nightmare Alley” de Guillermo del Toro, şi „Don’t Look Up” de Adam McKay. 

Ea va juca în primul lungmetraj în limba engleză al regizorului spaniol Pedro Almodovar, „A Manual for Cleaning Women”. 

Alte filme în care a apărut sunt: „Carol”, „Blue Jasmine”, „The Aviator” şi „Elizabeth”.

De-a lungul carierei, ea a colaborat cu mulţi regizori de marcă: Adam McKay, Steven Soderbergh, Anthony Minghella, Sally Potter, Wes Anderson şi Ridley Scott.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.