Catalogul muzical al trupei progressive rock King Crimson este disponibil online, pe platforma Spotify, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la debut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discografia grupului este disponibilă, în premieră, pe Spotify, după ce luna trecută mai multe albume au fost încărcate pe Apple Music.

„Motivul pentru care ne-am lăsat aşteptaţi pe Spotify este acela că, în ciuda faptului că tot restul lumii ne-a spus că muzica în format fizic este moartă, am înregistrat creşteri în ultimii zece ani. Însă acest argument a fost valid pentru o perioadă, acum nu”, a spus managerul trupei, David Singleton, citat de consequenceofsound.net. 

Aniversarea va fi marcată printr-un turneu, care va începe luni în Germania, relansarea mai multor materiale şi lansarea unui documentar.

King Crimson a fost fondată în 1968, la Londra, şi este una dintre cele mai importante trupe de progressive rock din lume. Un număr de 22 de muzicieni au făcut parte din grup de-a lungul timpului, între ei numărându-se Greg Lake şi Ian Wallace. A debutat discografic în 1969, cu „In the Court of the Crimson King”, care a fost urmat de 12 albume de studio. În anii 1980 şi 2010, activitatea grupului a fost întreruptă pentru câţiva ani, iar din 2013 susţine concerte şi a lansat şase albume live.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.