Formaţiile Carla’s Dreams şi Coma au făcut un experiment prin care şi-au cântat reciproc piesele ”Document” şi ”Sub pielea mea #eroina”, lansând şi videoclipuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei de la Carla’s Dreams au ales să interpreteze în stilul consacrat piesa ”Document” a trupei Coma, premiată în cadrul galei Metalhead Alternative Awards, iar trupa Coma a ales să interpreteze celebra ”Sub pielea mea #eroina”, pe acorduri mult mai ritmate decât varianta originală, coverul lor având un nou sound.

”Ne-a plăcut textul piesei care, presupunea în viziunea noastră, o diversitate de posibilităţi de a reface sau de a adăuga ceva. Coma este, şi pentru noi, parte din fundamentul pe care s-au zidit multe lucruri frumoase”, au spus cei de la Carla’s Dreams.

"Am ascultat câteva piese reprezentative de la Carla's şi ne-am zis hai că o să fie interesant, hai să vedem cum o să sune. Alegerea piesei a fost şi asta cu peripeţii şi ne-am gândit că dacă tot o facem, hai să o facem pe cea mai populară şi poate cea mai puţin îndrăgită de publicul nostru, ca să fie cât mai dificil de transformat, astfel încât să sune a Coma. Am găsit un riff de chitară cool şi apoi am trecut la reinterpretarea versurior, ca să îi dăm o semnificaţie uşor schimbată, dar cu toate astea să şi păstrăm firul roşu al piesei originale. Ne place mult ce a ieşit. Să sperăm că o să vă placă şi vouă. N-are cum să nu vă placă, a ieşit cam tare! Ladies & Gents, vă invităm la dans!", a declarat Dan Costea, membru în trupa Coma.

Carla’s Dreams sunt artiştii în continuă ascensiune, care bucură fani din întreaga lume cu muzica, versurile intense, show-urile explozive şi sound-ul divers. În 2015 şi 2016, single-urile lor “Cum Ne Noi”, “Te rog”, “Sub pielea mea #eroina”, “Acele”, “Imperfect” s-au transformat în hituri care au rămas pe primul loc în topurile radiourilor şi televiziunilor de specialitate săptămâni întregi. 

Carla’s Dreams sunt câştigătorii ediţiei de anul acesta al Media Music Awards, cu opt premii câştigate la cele mai importante categorii: “best group”, “best song”, “best video”.

Piesa ”Sub pielea mea” a avut peste 300 de milioane de vizualizări pe YouTube. Muzica celor de la Carla’s Dreams a cucerit şi alte ţări, în afară de România şi Moldova: Ucraina, Rusia, Kazakhstan, Belarus, China, Emiratele Arabe Unite, Cipru, Grecia, Franţa, Croaţia, Turcia, Finlanda, Austria. 

Coma este una dintre cele mai iubite formaţii de rock alternativ din România, înfiinţată în anul 1999, în Bucureşti, din foşti membri ai trupelor Daft Allison şi Ska Burger. Coma a cântat de-a lungul timpului în deschiderea concertelor unor trupe şi artişti celebri precum Linkin Park, Deftones, Korn, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy?, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat. Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

În 2001, Coma a lansat, la A&A Records, albumul de debut - “Somn”. În 2006, după câţiva ani de absenţă de pe scena românească, trupa a revenit cu cel de-al doilea material discografic, “Nerostitele”, produs 100% independent. Videoclipul care susţine albumul este “Coboară-mă-n rai” şi este regizat de Marian Crişan, câştigătorul premiului Palme d’Or, la Cannes.

Un alt nume greu cu care Coma a colaborat apare pe piesa “Mai presus de cuvinte", unde invitat special a fost basistul trupei Faith No More, Bill Gould. Aceasta este şi prima colaborare dintre un artist din România şi un nume mare al scenei de rock alternativ americane. În noiembrie 2016, Coma a lansat cel mai recent material discografic - ”Orizont”, album produs împreună cu Universal Music România. ”Orizont” reuneşte deopotrivă piese cunoscute (”Cel mai frumos loc de pe pământ”, ”Document”, ”Chip”, ”Vezi” şi ”Un semn”) şi cinci piese noi pe care formaţia le descrie ca fiind o împletire sensibilitate şi putere, între poetic şi masculin, poli prezenţi şi în logo-ul trupei, în mod simbolic, prin pana şi bâta care se întretaie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.