Cântăreţul şi pastorul american Carl Bean, interpretul imnului gay „I Was Born This Way”, a murit la vârsta de 77 de ani, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unity Fellowship Church Movement, biserică dedicată credincioşilor afro-americani din comunitatea LGBTQ+, pe care a fondat-o, a transmis că Bean a murit după o lungă boală. 

Bean a făcut eforturi „pentru eliberarea celor defavorizaţi şi a oamenilor LGBTQ credincioşi şi, făcând asta, i-a ajutat pe mulţi să îşi găsească drumul înapoi spre spiritualitate şi religie”, a transmis biserica.

Născut în Baltimore, în 1944, el a susţinut că a fost respins de familie pentru că era homosexual. Bean a mărturisit în 2016 că a vrut să se sinucidă şi că a urmat un tratament într-o secţie de boli psihice a unui spital.

S-a mutat în New York City la vârsta de 16 ani şi a urmat o carieră în muzica gospel. Ulterior, a ajuns la Los Angeles, unde a trăit până la moarte, iar aici a format grupul Carl Bean and Universal Love şi a atras atenţia Motown Records.

Pentru această casă de discuri a înregistrat „I Was Born This Way”, piesă disco scrisă de Chris Spierer şi Bunny Jones şi interpretată iniţial de Valentino (cunoscut drept Charles Harris).

Versiunea lui Bean a devenit cea definitivă şi mesajul cântecului, de mândrie gay, a făcut ca „I Was Born This Way” să fie un imn pentru comunitatea LGBTQ. În 2010, el a lansat autobiografia omonimă. 

Piesa a inspirat „Born This Way”, succes al cântăreţei Lady Gaga lansat în 2011.

Bean a fondat şi Minority Aids Project, în 1985, care oferă îngrijire şi tratament persoanelor defavorizate afro şi latino-americane din Los Angeles infectate cu HIV. În oraş, o intersecţie îi poartă numele, începând din 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.