Cardul electronic unic de transport care va permite achiziţionarea unui bilet de tren cu cartela de metrou şi care îi va ajuta şi pe angajaţii companiilor feroviare să verifice biletele şi abonamentele, dar şi roboţi care ajută oameni cu dizabilităţi, aplicaţii care îţi aleg hainele dimineaţa sau programe care securizează votul electronic vor fi prezentate la competiţia Infomatrix, care va avea loc în Capitală la sfârşitul acestei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cardul electronic unic de transport, proiect prezent la Infomatrix 2017, va fi testat din vară chiar de o companie din România. Transit Kit este aplicaţia care ne va ajuta să ne achiziţionăm un bilet de tren cu cartela de metrou şi care îi va ajuta şi pe angajaţii companiilor feroviare să verifice biletele şi abonamentele. Acesta este unul din cele peste 350 de proiecte care vor fi prezente la competiţia internaţională de proiecte IT Infomatrix", anunţă organizatorii competiţiei.

De asemenea, participanţii vor expune roboţi care ajută oameni cu dizabilităţi, dispozitive care pot salva viaţa bolnavilor cardiaci, aplicaţii care îţi aleg hainele dimineaţa sau programe care securizează votul electronic.

La cea de-a XV-a ediţie a competiţiei Infomatrix vor participa aproximativ 700 de elevi, studenţi şi profesori din 45 de ţări, care vor prezenta, în faţa juriilor alcătuite din specialişti, peste 350 de proiecte la categoriile Programming, Computer Art, HardwareControl, Short Movie şi Robotics.

Infomatrix va avea loc la sediul Şcolii Internaţionale Bucureşti, începând de vineri şi până luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.