O nouă generaţie de capre negre a fost filmată recent în Parcul Naţional Retezat, în cadrul activităţiilor de monitorizare din această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noua generaţie de capre negre din Parcul Naţional Retezat, filmate de către colega noastră Claudia Dănău în cadrul activităţiilor de monitorizare efectuate în această perioadă”, conform unui anunţ de pe pagina de Facebook a parcului.

 

Capra neagră (Rupicapra rupicapra) are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Graţie musculaturii foarte dezvoltate şi a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor.
Ele se se hrănesc cu măceşe, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă muşchi sau licheni.
Parcul Naţional Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.