Căpitanul Tom Moore, care va împlini 100 de ani pe 30 aprilie, a devenit cel mai în vârstă artist care a ajuns pe primul loc în topul britanic al single-urilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuşita lui se datorează coverului „You’ll Never Walk Alone”, înregistrat în colaborare cu Michael Ball şi corul NHS Voices of Care.

Single-ul, lansat cu scopul de a strânge bani pentru National Health Service, a fost vândut în 82.000 de unităţi, devenind piesa vândută cel mai rapid anul acesta.  

Moore, care a strâns deja în ultimele săptămâni donaţii în valoare de 28 de milioane de lire sterline pentru echipa NHS, a transmis: „Nepoţilor mei nu le vine să creadă că sunt în fruntea topului!”. El a mulţumit lui Ball şi corului, celor care au ajutat la lansarea piesei şi publicului.

„Suntem în asta împreună şi voi fi recunoscător pe veci pentru susţinerea voastră. Iar asta dovedeşte: nu veţi merge niciodată singuri”.

Pentru Ball, acesta este primul single clasat pe primul loc. Mândru de reuşită, el i-a adus un omagiu lui Moore. „Vă mulţumesc că i-aţi dat locul 1 pentru a 100-a aniversare”.

Vânzările acestei melodii vor fi adăugate milioanelor de lire sterline deja strânse de Moore după ce a făcut 100 de ture de grădină sperând, iniţial, să strângă 1.000 de lire sterline. Prinţul William i-a adus, de asemenea, un omagiu, numindu-l „one-man fundraising machine”.

Moore s-a născut cu 32 de ani înainte de prima apariţie a topului britanic pentru single-uri (realizat de New Musical Express pe 14 noiembrie 1952). „Here in My Heart” al lui Al Martino a fost primul clasat în fruntea listei.

„You’ll Never Walk Alone” nu este singurul single lansat în scop caritabil care se află în top 5. Coverul „Times Like These” făcut de 23 de artişti - între care Dua Lipa şi Chris Martin - la iniţiativa BBC Radio 1, de debutat pe locul al cincilea, în mai puţin de 24 de ore de la lansare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.