Societatea Ornitologică Română, în parteneriat cu Universal Music România, lansează albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieţii Tale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi e zi de sărbătoare. De 29 de ani celebrăm Ziua Păsărilor pe dată de 1 aprilie. În România, Ziua Păsărilor era sărbătorită încă din perioada interbelică, în principal în şcoli. În 1994, SOR a reintrodus în calendarul evenimentelor această zi specială pentru toţi iubitorii de păsări şi natură”. 

https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_lD62AVgBJRY2Rh3AxIn_S1O5jK6yOveiY&feature=share

Albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieţii Tale” include 36 de sunete de la păsări precum mierla, piţigoiul mare, sticletele, ciocănitoarea de grădini, rândunica, guguştiucul şi multe altele.

Fiecărui sunet şi fiecărei păsări îi este atribuit un titlu inspirat din realitatea noastră de zi cu zi, cum ar fi „Piţigoiul Mare - În drum spre cafenea”/ „Florinte - În faţă, pe avarie”/ Ciocănitoare de grădini - Bormaşina vecinului”.

„Păsările sunt o parte importantă din lumea vie din jurul nostru, cât şi o parte esenţială din identitatea noastră. Sunetele lor ne amintesc de momente simple şi frumoase, stârnesc emoţii şi ne leagă de oamenii iubiţi. Sunt sunete care ne amintesc cine suntem şi de unde venim.
Pentru a ne bucura de sunetele naturii în continuare, avem nevoie de ajutorul vostru, al celor care se regăsesc în sunetele acestui playlist.  Fiecare dar pe care îl oferi este un dar pentru natură - fie că alegi să faci o donaţie unică sau una lunară”, potrivit SOR.

Cu o donaţie lunară de 30 de lei, se pot asigura seminţele pentru aproximativ 3.225 de păsări care vin la o hrănitoare în sezonul rece, conform SOR. 

Primăvara, sunt montate cuiburi artificiale în aşteptarea noului sezon de cuibărire. În ele vor creşte an de an generaţii de pui de muscari, ţicleni, vrăbii, piţigoi şi codroşi. Cu o donaţie singulară de 80 de lei, SOR poate instala un cuib artificial pentru o pereche de păsări cântătoare. Pe tot parcursul anului, SOR dezvoltă şi organizează programe şi evenimente de educaţie pentru natură dedicate copiilor şi adulţilor. Cu o donaţie singulară de 200 de lei, poţi contribui la realizarea materialelor educative atât de apreciate de copii.

Societatea Ornitologică Română (SOR) este una dintre cele mai active organizaţii independente de conservare a păsărilor din România. Un ONG premiat, SOR lucrează pentru a proteja păsările sălbatice şi habitatele lor în România de peste 30 de ani. Misiunea noastră este să ne asigurăm că populaţiile noastre unice de păsări sunt protejate, iar locurile naturale minunate ale României nu sunt exploatate şi distruse de evoluţiile dăunătoare. Dorim să îi inspirăm pe oameni să contribuie la protejarea păsărilor şi a habitatelor din România şi, cu ajutorul lor, să ne asigurăm că şi generaţiile noastre viitoare se vor bucura de acestea.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.