Conchita Wurst, cântăreţul travestit care a câştigat concursul Eurovision în 2014, a anunţat duminică pe Instagram că a fost diagnosticat cu HIV, informează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul austriac a afirmat că a fost nevoit să facă această dezvăluire din cauza ameninţărilor unui fost iubit. 

"Sunt seropozitiv de mulţi ani", a scris Wurst. "Este absolut irelevant pentru public, dar un fost iubit a ameninţat că va face publică informaţia şi nu voi permite nimănui să mă sperie şi să îmi influenţeze viaţa din această cauză". 

Cântăreţul în vârstă de 29 de ani a mărturisit că a primit tratament de când a fost diagnosticat şi că de mulţi ani virusul nu a fost detectat virusul şi nici nu l-a putut transmite. 

"Sper să îi încurajez pe alţii şi să fac un alt pas împotriva stigmatizării oamenilor care, prin propriul comportament sau ale altora să fie infectaţi cu HIV", a spus artistul. 

Wurst a câştigat Eurovision în 2014 cu piesa "Rise Like a Phoenix". Numele de scenă al cânătreţului travestit este Tom Neuwirth.

În mesajul său publicat duminică seară, Wurst a spus că a decis în trecut să nu facă publicdiagnosticul pentru a-şi proteja familia şi "pentru că o astfel de informaţie este relevantă în principal pentru acei oameni pentru care contactul sexual reprezintă o posibilitate". 

Conchita Wurst s-a născut pe 6 noiembrie 1988 şi este un cântăreţ austriac travestit, care a devenit cunoscut pe plan internaţional după ce a câştigat ediţia din 2014 a concursului Eurovision cu single-ul "Rise Like a Phoenix". De atunci, celebrul cântăreţ care apare în rochii şi cu barbă a devenit o legendă a comunităţii LGBT şi a fost invitat să cânte la mai multe parade gay, dar şi în sediul Parlamentului European şi în biroul din Viena al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.