Conchita Wurst, cântăreţul travestit care a câştigat concursul Eurovision în 2014, a anunţat duminică pe Instagram că a fost diagnosticat cu HIV, informează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul austriac a afirmat că a fost nevoit să facă această dezvăluire din cauza ameninţărilor unui fost iubit. 

"Sunt seropozitiv de mulţi ani", a scris Wurst. "Este absolut irelevant pentru public, dar un fost iubit a ameninţat că va face publică informaţia şi nu voi permite nimănui să mă sperie şi să îmi influenţeze viaţa din această cauză". 

Cântăreţul în vârstă de 29 de ani a mărturisit că a primit tratament de când a fost diagnosticat şi că de mulţi ani virusul nu a fost detectat virusul şi nici nu l-a putut transmite. 

"Sper să îi încurajez pe alţii şi să fac un alt pas împotriva stigmatizării oamenilor care, prin propriul comportament sau ale altora să fie infectaţi cu HIV", a spus artistul. 

Wurst a câştigat Eurovision în 2014 cu piesa "Rise Like a Phoenix". Numele de scenă al cânătreţului travestit este Tom Neuwirth.

În mesajul său publicat duminică seară, Wurst a spus că a decis în trecut să nu facă publicdiagnosticul pentru a-şi proteja familia şi "pentru că o astfel de informaţie este relevantă în principal pentru acei oameni pentru care contactul sexual reprezintă o posibilitate". 

Conchita Wurst s-a născut pe 6 noiembrie 1988 şi este un cântăreţ austriac travestit, care a devenit cunoscut pe plan internaţional după ce a câştigat ediţia din 2014 a concursului Eurovision cu single-ul "Rise Like a Phoenix". De atunci, celebrul cântăreţ care apare în rochii şi cu barbă a devenit o legendă a comunităţii LGBT şi a fost invitat să cânte la mai multe parade gay, dar şi în sediul Parlamentului European şi în biroul din Viena al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.