Iosif Kobzon, idolul cântecului sovietic, supranumit "Frank Sinatra rus", a murit joi, la vârsta de 80 de ani, la Moscova, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost şi deputat în Duma (Camera Inferioară a Parlamentului rus), dar plasat pe lista neagră de UE şi de Statele Unite. 

Iosif Kobzon a înregistrat peste 1.500 de piese. El deţinea şi un record mondial de 12 concerte într-o singură zi. O dată a rămas pe scenă peste 13 ore. 

Bariton, era cunoscut de ruşi drept cel care anima spectacolul tradiţional de sfârşit de an de la televiziunea rusă. 

Născut în 1937, într-o familie de evrei din Doneţk, în Ucraina, Iosif Kobzon şi-a început cariera la 10 ani câştigând un concurs al cântecului sub ochii atenţi ai lui Stalin. 

De-a lungul carierei sale de deputat, cântăreţul a devenit un susţinător necondiţionat al preşedintelui Vladimir Putin, care l-a propus în 2013 la Premiul Nobel pentru Pace într-o scrisoare trimisă comitetului Nobel. 

Preşedintele Vladimir Putin a transmis un mesaj de condoleanţe familiei artistului, potrivit site-ului Administraţiei de la Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.