Timmy Thomas, a cărui melodie anti-război „Why Can’t We Live Together” a fost un hit mondial în 1973, a murit la vârsta de 77 de ani, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cauza morţii nu a fost dezvăluită. Familia a scris pe pagina sa de Facebook: „Cu apreciere şi recunoştinţă, familia vă mulţumeşte pentru rugăciuni, sprijin, cuvinte preţioase şi alte expresii de dragoste şi bunătate în această perioadă”.

Cu acordurile sale de orgă, ritmul rudimentar de tobe şi vocea sinceră a lui Thomas, „Why Can’t We Live Together” rămâne una dintre cele mai frapante şi minimaliste melodii R&B din anii 1970. A ajuns pe locul 3 în SUA şi pe locul 12 în Marea Britanie. 

Versiuni notabile ale melodiei sunt cântate de Sade, pe multi-premiatul album de debut din 1984 „Diamond Life”; MC Hammer pe „Too Legit to Quit” din 1991; Steve Winwood pentru „About Time” din 2003 şi Lonnie Liston Smith cu Iggy Pop, lansat în 2021.

Thomas s-a născut în Indiana în 1944, fiind unul dintre cei 12 fraţi ai familiei. A studiat jazz-ul cu Cannonball Adderley şi Donald Byrd, dar a continuat să cânte muzică soul după studii de muzică la Lane College din Jackson, Tennessee, având sesiuni cu Stax Records şi cu casa de discuri Goldwax, unde a înregistrat primele single-uri solo.

S-a stabilit la Miami şi a început să lucreze ca profesor - şi chiar în timpul pregătirii pentru un curs a fost inspirat să scrie „Why Can’t We Live Together”, după o emisiune radio de la Walter Cronkite care a anunţat zeci de mii de morţi de ambele părţi în războiul din Vietnam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.